Microsoft: ‘Blu-ray is een gepasseerd station’

22 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
xbox-360

Het is al langere tijd een gerucht in de gaming industrie, maar het gaat er meer en meer uitzien dat Microsoft's Xbox 360 game console nooit Blu-ray zal ondersteunen. Terwijl Sony's PlayStation 3 de compatibiliteit met het format juist verbetert, met de 3D Blu-ray update, heeft de Entertainment Director van Microsoft's Xbox bevestigd dat de Xbox geen Blu-ray zal gaan ondersteunen.

In een interview met Xbox360Achievements werd de Entertainment Director, McGill, de vraag gesteld of de Xbox ooit Blu-ray zou gaan ondersteunen. Zijn antwoord hierop was dat hier wel over gesproken is door bepaalde mensen, maar dat dit nu verleden tijd is. McGill geeft zelfs aan dat het slim is geweest om de prijs van de Xbox 360 laag te houden. Daarnaast zou Blu-ray volgens McGill snel voorbijgestreefd worden als medium. De toekomst ligt volgens McGill bij digitale downloads en digitaal streamen. De Xbox biedt om deze reden 1080p Full HD video’s aan op deze manier.

Gebruikers van de Xbox moeten het dus voorlopig doen met downloadbare content en we zullen zien of dit ook echt de toekomst is.

Reacties (0)