Microled is met prijzen vanaf 80.000 dollar voorlopig nog niet betaalbaar

01 februari 2022 1 Minuut 1 Reacties
microled

Wie gehoopt had dit jaar een microled-televisie aan te schaffen voor een schappelijke prijs komt helaas bedrogen uit. Zoals het er nu uitziet zijn de microled-modellen nog altijd toekomstmuziek voor de gemiddelde consument.

We lezen en schrijven al weer een paar jaar over microled, wat de volgende stap moet zijn in een nog betere beeldkwaliteit. Met name Samsung laat regelmatig van zich horen, met nieuwe modellen die nog beter, mooier, veelzijdiger en energiezuiniger zijn. Maar hoe zit het dan met de prijs? Die is vooralsnog onbetaalbaar, voor de gemiddelde lezer van dit artikel.

Samsung heeft inmiddels een 89-inch, 101-inch en 114-inch microled-televisie in het assortiment, of althans aangekondigd. De prijzen van deze modellen zijn nog niet officieel gecommuniceerd, maar als we de Zuid-Koreaanse techsite The Elec mogen geloven moet het kleinste model ongeveer 80.000 dollar gaan kosten. Het 114-inch model zou een prijs krijgen van 100.000 dollar.

Het lijkt er dus op dat we nog wel een paar jaar geduld moeten hebben om de opvolger van oled in huis te kunnen halen. In tegenstelling tot oled wordt bij microled gebruik gemaakt van minuscule leds die individueel aangestuurd kunnen worden. Met de nieuwe techniek gaat de maximale helderheid van een televisie drastisch omhoog, en daarmee ook het contrast.

Samsung microled 2022
Lees ook

Samsung tv’s in 2022: dit zijn de vernieuwingen voor Neo QLED, microled en lifestyle

Reacties (1)