Massaproductie OLED TV’s moet 50 procent goedkoper kunnen

21 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
lg-oled

Een techniek waar men veel van verwacht en waar ook veel mensen op wachten is OLED. Deze techniek zal voor toekomstige displays gebruikt worden en moet een hoger contrast, scherpere beelden en diepere zwartwaarden bieden dan de huidige LCD displays. Toch komt de techniek maar lastig van de grond, vooral door de extreem hoge kosten om OLED displays in grote aantallen te produceren.

Wanneer de productiekosten hoog zijn is vanzelfsprekend ook de uiteindelijke prijs voor de consumenten hoog. Hierdoor zijn eerdere OLED TV’s van onder andere Sony en LG geen groot succes geworden. Het Japanse Sumitomo Chemical zegt de ultieme doorbraak gevonden te hebben om de massaproductie OLED TV’s 50 procent goedkoper te maken. Sumitomo zegt dit jaar nog een productiefaciliteit op te willen zetten en begin 2012 de productie van OLED panelen te willen starten. Uiteindelijk moeten er jaarlijks vier tot vijf miljoen OLED TV’s met een formaat van 40 inch van de band rollen, bestemd voor fabrikanten in Japan, Zuid-Korea en Taiwan.

2012 lijkt het jaar te worden dat OLED echt zal doorbreken. LG en Samsung zullen tijdens de CES 2012 hun eerste 55 inch OLED TV’s demonstreren en eerder gaf het bedrijf DuPont al aan een ‘OLED printing‘ techniek ontwikkeld te hebben om kosten te besparen bij de productie van OLED panelen. Daarnaast zou een OLED display binnen enkele minuten geprint kunnen worden.

Bron: Techcrunch


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)