Marantz UD8004 Blu-ray speler met een mooi prijskaartje

14 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
marantz_ud80042_1410109

Naast de UD9004, het vlaggenschip van Marantz welke zo'n 5.500 euro kost, komt de fabrikant met een Blu-ray speler die een stuk vriendelijker en mooier prijskaartje heeft, namelijk de UD8004. Deze Blu-ray speler is weliswaar een klein stapje lager en een stuk kleiner dan de UD9004, maar kan volgens Marantz ook gewoon Blu-ray discs, CD's, SACD's en DVD's afspelen.

De UD8004 maakt gebruik van een hele reeks technologieën uit de UD9004 en levert volgens Marantz referentiekwaliteit bij het afspelen van CD’s en Blu-ray discs. Zijn video-integriteit staat garant voor toonaangevende Blu-ray beelden en hij verbetert de kwaliteit van DVD’s dankzij de Anchor Bay ABT2014 videoprocessor. Ook het loopwerk en de lade zijn voorzien van de beste materialen en de nieuwste technieken, zodat het video en audio signaal zonder negatieve invloeden doorgestuurd kan worden.

De audio verwerking is ook van hoogstaande kwaliteit en bevat veel van dezelfde hoogstandjes als in de UD9004. Zonder allerlei moeilijke termen te noemen bevat de UD8004 speciaal ontwikkelde componenten, de modernste audio circuits en vergulde in- en uitgangen voor het beste resultaat. De ‘Pure Direct’ modus verbetert de geluidskwaliteit verder doordat deze onnodige elektronica uitschakelt die het audiosignaal zouden kunnen aantasten.

Het ontwerp van de UD8004 bestaat uit een voorpaneel dat gemaakt is van een combinatie van aluminium met een composietmateriaal en past perfect bij de rest van de Marantz receiver- en versterkerlijn. Het dubbellaags chassis en de dubbellaagse bovenplaat zorgen voor een uiterst stevig apparaat wat bijdraagt aan het minimaliseren van vibraties.

Naast dit alles heeft deze Blu-ray speler HDMI 1.3a-uitgangen met 36-bit Deep Color ondersteuning, Profile 2.0 voor BD-Live mogelijkheden, ingebouwde decoders voor de High Definition audioformaten Dolby TrueHD en DTS-HD High Definition en de mogelijkheid tot 24FPS (frames per seconde). De speler is ook voorzien van een SD-kaartlezer die geschikt is voor SD-HC (Secure Digital High Capacity) kaarten voor het afspelen van WMA, MP3, AVCHD en JPEG.

De UD8004 zal vanaf november 2009 verkrijgbaar zijn voor een prijs van 2.499 euro.

Reacties (0)