Man of Steel eerste film met DTS Headphone:X soundtrack

26 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Superman-Man-of-Steel

We kennen natuurlijk de verschillende DTS en Dolby audioformaten die we op Blu-ray discs en DVD's vinden maar binnenkort komt daar een nieuw formaat bij. DTS heeft namelijk de DTS Headphone:X codec ontwikkeld waarmee surround geluid via een koptelefoon weergegeven kan worden.

DTS Headphone:X

Het nieuwe formaat van DTS maakt het mogelijk een virtueel surround geluid weer te geven middels elke willekeurige koptelefoon. Het is volgens DTS dan ook een home cinema systeem voor in je broekzak waarmee de akoestiek van de opnamestudio weergegeven kan worden.

Man of Steel, geproduceerd door Hans Zimmer, is de eerste film met een DTS Headphone:X soundtrack. Middels Hans Zimmer’s Z+ Music app en een ‘deluxe’ cd van de Man of Steel soundtrack kan de soundtrack beluisterd worden. Volgens Zimmer maakt de soundtrack het mogelijk voor de luisteraar zichzelf onder te dompelen in de emotie en actie van de film zoals nooit te voor.

Eerste ervaringen

Afgelopen februari kregen wij de kans de DTS Headphone:X techniek uit te proberen tijdens het Mobile World Congress 2013 en waren zeer onder de indruk. Onze ervaringen en meer over DTS Headphone:X lees je in onze ears-on review op Tablets Magazine.

Zelf ervaren

Superman fans kunnen de Z+ music app gratis downloaden voor de iPad, iPod en iPhone en het nieuwe formaat uitproberen. Je kunt dan één track gratis beluisteren. Koop je de cd dan krijg je gratis toegang tot alle tracks in het DTS Headphone:X formaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)