DTS Play-Fi voegt Dolby Atmos en DTS:X toe

31 augustus 2023 1 Minuut 3 Reacties
DTS Play-Fi Home Theater

DTS Play-Fi bestaat al wat jaren maar is nog altijd niet echt doorgebroken. Met de standaard is het onder meer mogelijk om geluid van je televisie draadloos te streamen naar speakers in de ruimte. Deze week kondigt Xperi, het bedrijf achter de standaard, aan dat ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X toegevoegd wordt.

Nu Dolby deze week het nieuwe FlexConnect voor draadloos surround in de huiskamer heeft aangekondigd kan DTS Play-Fi natuurlijk niet achterblijven. Met de standaard was het al mogelijk om surroundsound draadloos naar draadloze Play-Fi-speakers in de ruimte te sturen, maar daar komt nu volledige ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X bij. Ook IMAX Enhanced zal vanaf nu ondersteund worden.

DTS Play-Fi maakt gebruik van WiFi als basis om verschillende compatibele producten draadloos met elkaar te verbinden. Zo kan een televisie met Play-Fi aan boord draadloos verbonden worden met twee Play-Fi luidsprekers achterin de kamer om een surround-effect weer te geven. Ook is het middels deze standaard mogelijk om receivers, soundbars en subwoofers draadloos te koppelen.

Er zijn nog niet veel merken die DTS Play-Fi ondersteunen, maar Philips-televisies beschikken wel over de standaard. De modellen die de standaard ondersteunen kunnen dit jaar nog een update verwachten waarmee Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced toegevoegd worden.

DTS Play-Fi header
Lees ook

DTS Play-Fi: alles wat je moet weten over dit streaming audioplatform

Reacties (3)