Logitech Harmony 900 afstandsbediening

12 augustus 2009 4 Minuten 0 Reacties
logitech_harmony_one_universal_remote-183×126

Logitech introduceert de Logitech Harmony® 900 multifunctionele afstandsbediening. Kenmerkende nieuwe eigenschappen zijn ondermeer volledige nieuwe draadloze technologie, een full color scherm en een nieuwe intuïtieve layout van de knoppen.

Logitech introduceert de Logitech Harmony® 900 multifunctionele afstandsbediening. Kenmerkende nieuwe eigenschappen zijn ondermeer volledige nieuwe draadloze technologie, een full color scherm en een nieuwe intuïtieve layout van de knoppen. De oplaadbare Logitech Harmony 900 maakt televisie en films kijken, games spelen en luisteren naar muziek nóg eenvoudiger, zelfs als de apparatuur verborgen is achter een kastdeur.

“Zoals gebruikelijk is bij al onze afstandsbedieningen, vereenvoudigt de  Harmony 900 de bediening van home entertainment apparatuur. Dit is vooral belangrijk voor mensen die steeds hogere eisen stellen aan apparatuur en probleemloos willen genieten van kwalitatief hoogwaardig beeld en geluid”, zegt Ashish Arora, vice president en general manager van de Logitech Harmony business unit. “Helaas worden meegeleverde afstandsbedieningen van alle verschillende apparaten steeds ingewikkelder om te bedienen. De Harmony 900 multifunctionele afstandsbediening biedt daar een oplossing voor.”

RF systeem
De Harmony 900 beschikt over een volledig opnieuw ontworpen radio frequent systeem. Hiermee is het mogelijk om tot op een afstand van dertig meter apparaten te bedienen. Het maakt daarbij niet uit waar de apparaten zich bevinden. Het instellen is eenvoudiger dan doorgaans het geval is bij RF-apparatuur. Het is slechts een kwestie van de meegeleverde IR blaster en één of twee mini blasters in een kast plaatsen in de buurt van de te bedienen apparaten. In tegenstelling tot andere afstandsbedieningen met RF technologie, is het niet nodig om zender/ontvangers op alle afzonderlijke apparaten te bevestigen.

Met behulp van het kleurenscherm op de Harmony 900 kan vervolgens eenvoudig aangegeven worden welke apparaten de afstandsbediening moet bedienen. Wanneer het instelproces is afgerond, staat het vrij om de kastdeuren te sluiten en verdwijnt alle apparatuur uit het zicht. Uiteraard blijft het wel mogelijk om alle apparaten te bedienen.

Gebruikersvriendelijk
De Logitech Harmony 900 is gebaseerd op de bekroonde Logitech Harmony® One universele afstandsbediening. De intuïtieve knoppenindeling is verdeeld in vier verschillende zones. Hiermee is de juiste functie altijd binnen handbereik. Verder zijn alleen de 44 meest essentiële knoppen hardwarematig aanwezig op de afstandsbediening. Elke afzonderlijk knop is zorgvuldig vormgegeven en geeft de gebruiker ‘tactische’ feedback voor het bedienen op gevoel in plaats van op zicht.

One touch entertainment
Met de Harmony 900 behoren ingewikkelde gebruikersinstructies tot het verleden. Met één druk op de knop start de gekozen activiteit en wordt alle benodigde apparatuur automatisch geactiveerd en op de juiste manier ingesteld. De hele familie, vrienden en zelfs de babysitter kunnen hierdoor overweg met de meest uitgebreide home entertainment systemen. Selecteer een activiteit door op een icoon te drukken, bijvoorbeeld ‘Televisie kijken’ en de Harmony 900 doet de rest. De afstandsbediening zet de televisie, de kabeltuner, de AV-receiver en eventuele andere apparaten aan en zorgt ervoor dat de juiste in- en uitgangen geselecteerd worden. Werkt een functie onverhoopt niet helemaal naar wens? De Help knop lost het probleem in enkele eenvoudige stappen op.

Online instellen
De online setup van Logitech maakt het instellen van de Harmony 900 zeer eenvoudig. Een intuïtieve setup wizard loodst de gebruiker door verschillende menu’s en vraagt stapsgewijs om de merken en modelnummers van de aangesloten apparaten in te voeren. Na het beantwoorden van enkele vragen programmeert de Harmony software de afstandsbediening aan de hand van de juiste infrarood codes in de Logitech database. Inmiddels zijn in deze database de gegevens van meer dan 225.000 apparaten van ruim 5.000 fabrikanten opgenomen. Dagelijks worden hier ook nog tal van gegevens aan toegevoegd. Bezitters van een Harmony afstandsbediening kunnen erop vertrouwen dat 99,9 procent van alle apparaten ondersteund wordt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Harmony 900 universele afstandsbediening is  medio september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 349 euro. De afstandsbediening wordt geleverd met een oplaadstandaard, een oplaadbare batterij, een stroomadapter, een IR blaster en twee mini blasters. Logitech heeft plannen om aanvullende blaster en mini blaster bundels los op de markt te brengen in de nabije toekomst.

Reacties (0)