Loewe op zoek naar TV partner, mogelijk Apple

02 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Loewe-Connect-ID

Ongeveer een jaar geleden gingen er geruchten dat Apple op zoek zou zijn naar een partner voor de productie en distributie van de eerste Apple HDTV. Destijds wezen alle pijlen in de richting van high-end TV fabrikant Loewe maar sindsdien hebben we er niks meer van vernomen. Tot vandaag, want tegenover het Britse Techradar heeft Loewe een interessante uitspraak gedaan.

Samenwerking Loewe en Apple

James McConnell, manager bij Loewe, laat tegenover de website weten dat het bedrijf wel degelijk op zoek naar een partner op het gebied van TV. Natuurlijk vroeg de website vervolgens of Apple een mogelijke partner is maar daar wilde McConnell niks over kwijt. Wel vertelde hij dat er veel overeenkomsten zijn met wat Apple doet en wat Loewe doet. Hierdoor worden de geruchten over een mogelijke samenwerking of overname weer aangewakkerd.

Ook liet McConnell weten dat het voor Apple erg lastig zal zijn om zomaar de TV markt binnen te reden. Het is een hele andere markt dan voor computers en vergt vaak in elk land een andere aanpak. Je moet namelijk in de meeste gevallen je TV per land aanpassen, iets dat Apple momenteel met computers niet doet. Of Apple de beoogde partner is of niet zullen we snel weten. Martin Steib, het hoofd van product marketing, laat namelijk weten dat de zoektocht naar een partner momenteel prioriteit heeft.

Geruchten Apple HDTV

Overigens gaan de geruchten over een Apple HDTV zonder samenwerking met Loewe ook gewoon door. Uit de meest recente geruchten kunnen we halen dat Apple eind 2013 een eigen TV wil lanceren en gekozen heeft voor een model met de hoge 4K Ultra HD resolutie.

Reacties (0)