Loewe lanceert prijzige oled tv’s gemaakt van het gerecyclede ‘Syno-Stone’

04 november 2022 1 Minuut 0 Reacties
Loewe Iconic oled tv

Loewe zet vol in op milieubewuste producten en dat zien we direct ook terug in de lancering van de Iconic oled-televisie. Dit model is namelijk gemaakt van het gerecyclede Syno-Stone. Ben je echter goed bezig voor het milieu, dan gaat het wel ten koste van je portomonnee.

De nieuwe Iconic-televisies van Loewe zijn oled-televisies die voorzien zijn van de 4K-resolutie, een 1TB harddisk voor opnamen, HDR-ondersteuning met Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS:X, en een soundbar met een vermogen van 360 watt en twee subwoofers. Loewe levert geen eigen smart tv-platform mee, maar wel een Amazon FireTV Stick 4K Max.

Maar, dat is niet het unieke aan deze modellen. De behuizing is namelijk gemaakt van het gerecyclede Syno-Stone, gemaakt door het Duitse bedrijf Anders. Het is nogal vaag waar Syno-Stone dan precies uit bestaat, maar volgens Loewe zelf gaat het om lokaal verzamelde gerecyclede materialen. Qua uiterlijk heeft het iets weg van beton, zonder poreus te zijn. Er komen ook verschillende kleurvarianten; Clay White en Graphite Grey.

Mocht je het een goed idee vinden om ook bij de keuze van een televisie aan het milieu te denken dan begin maar vast met sparen. De 55-inch variant gaat namelijk maar liefst 6.499 euro kosten, terwijl de 65-inch variant voor bijna 8.000 euro over de toonbank gaat.

Reacties (0)