Loewe lanceert nieuwe Individual TV serie

31 augustus 2012 2 Minuten 7 Reacties
Loewe-IFA-2012

Volgens Loewe biedt geen enkel Home Entertainment systeem biedt meer individuele creatieve vrijheid dan de nieuwe Individual TV. Kleuren, materialen, oppervlakken, beeldschermformaten, geluidsopties, opstellingsvarianten, multimedia en netwerkverbindingen: de nieuwe Loewe Individual biedt meer dan een miljoen mogelijkheden om de TV naar eigen wens in te richten.

Nieuw bedieningsconcept

De Loewe Individual beschikt over een nieuw bedieningsconcept, Loewe Assist Media, dat het besturen van het toestel en zijn toepassingen interactief moet maken. Televisie programma’s, internet content, foto’s, video’s en apps zijn hiermee snel toegankelijk. Ook hier zijn mogelijkheden in het verder individualiseren: alle content kan als favoriet op het home screen worden geplaatst. Dat kunnen de favoriete zenders zijn of opnames op de hardeschijf recorder DR+, internetpagina’s, apps uit het MediaNet portaal of bestanden uit je persoonlijke netwerk. In de omgekeerde richting is alle content even snel op te roepen door de toepassing te openen. Via de iPad applicatie Loewe Assist Media App is de elektronische programmagids (EPG) optioneel beschikbaar.

Toekomstgerichte technologie

De Loewe Individual serie komt in 40, 46 en 55 inch formaten. Allen werken met Full HD-LCD technologie met LED Backlight en 400Hz beeldperformance. Daarnaast kan 3D materiaal worden weergeven middels de actieve 3D techniek met actieve 3D brillen. De Individual is volgens de fabrikant klaar voor de toekomst dankzij de geïntegreerde Dual-Triple-tuner in combinatie met de CI+ interface voor de HDTV ontvangst van gecodeerde zenders.

Geïntegreerde harddisk recorder

De in de TV geïntegreerde hardeschijf recorder DR+ met 750 GB harddisk kan, als de content aanbieder dit toestaat, behalve 2D ook 3D content opnemen en deze opnames via WLAN, LAN of Powerline verder streamen naar andere Loewe televisies. Ook het pauzeren van live TV in meerdere ruimtes is hierdoor mogelijk. Daarbij beschikt de Individual over HbbTV ondersteuning.

Geluidskwaliteit

De Loewe Individual beschikt ook over een nieuw geluidsconcept: de optioneel monteerbare Individual stereospeaker biedt met zijn acht luidsprekers een muziekvermogen van 2×40 Watt. De speaker heeft een verbeterde bass-performance, verwerkt in een slank design. De geïntegreerde meerkanaals decoder en AV voorversterker moeten van de nieuwe Individual het zenuwcentrum van het home cinema systeem maken.

Individueel design

De Loewe Individual beschikt over een zeer slanke behuizing (Slim Frame Design) en door getinte filterglasscherm moet het contrast hoger liggen en is zwart ook echt zwart. Ook de achterzijde is fraai vormgegeven zodat de Individual ook vrij in de ruimte kan worden geplaatst. Individuele kleuren en materialen plaatsen bijzondere accenten in het design, niet alleen in het inlegwerk aan de zijkanten maar ook in de Floor- en Table-Stand. Indien gewenst kan iedere kleurnuance van het RAL-spectrum worden toegepast. De Loewe Flat-TV’s zelf worden in de kleuren Wit Hoogglans, Aluminium Zwart en Aluminium Titaan geleverd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Jos Kalkhoven

Jos Kalkhoven
15 juli 2013 om 12:57

Geachte Heer Chel,

We hebben net een Loewe Induvidual Slim Frame 46 aangeschaft. Rib uit het lijf en we waren vol verwachting. We hebben het toestel o.a. ivm de PIP mogelijkheid (wel met dubbele tuner en met dubbele CI+ mudules) aangeschaft, nadat onze oude Loewe Aconda niet meer te herstellen was. Helaas voldoet dit toestel absoluut niet aan de verwachtingen. Beeldkwaliteit is wel zeer goed, maar alles wat er verder belooft wordt is aan de zeer magere kant. Er is erg veel geduld nodig als het toestel wordt aangezet. Het schakelen tussen de kanalen duurt onaangenaam en onacceptabel lang. Na gebruik van internet loop het systeem 9 van de 10 keer gewoonweg vast. Wij hadden niet verwacht dat dit tegenwoordig nog zou voorkomen. Met als gevolg dat het toestel uitgezet moet worden en weer opgestart. Op dit moment is het zo dat we niet naar NED 2 kunnen kijken als we NED 1 opnemen en andersom. e rest is wel te zien. De dealer is hier met Loewe wel over bezig, maar we verwachten voorlopig geen oplossing. Het toestel is de prijs absoluut niet waard. We hebben er vooralsnog erg veel spijt van.

Inloggen


15 juli 2013 om 13:14

Beste Jos,
Jammer dat je zo ontevreden bent met de tv. Als ik je kritiek zo lees denk ik dat je zeker meer van de fabrikant mag verwachten, minimaal een nieuw model. Dit moet naar mijn idee niet kunnen.

Inloggen
Ellen

Ellen
24 november 2013 om 16:23

Wij hebben een loewe art tv van 2 jaar oud.
Wij proberen er Netflix op te krijgen. We komen tot iDeal betaling. Verder kunnen we niet komen , wie weet hoe je dit kunt oplossen ?

Inloggen
Ellen

Ellen
24 november 2013 om 16:25

Wij hebben. Een loewe art tv en proberen Netflix erop te krijgen. We komen niet verder Aalst de iDeal betaling. Dan komen we niet verder. Wij hebben een Ziggo abonnement .
Hoe kunnen we verder komen?

Inloggen


24 november 2013 om 16:45

De app van Netflix is beschikbaar op de Loewe tv? Je kunt het beste via de computer een abonnement afsluiten en vervolgens inloggen op je tv.

Inloggen
Collins

Collins
14 juni 2014 om 22:21

Is het mogelijk om spotify op de Loewe tv te realiseren?

Inloggen


15 juni 2014 om 13:11

Je bedoelt dit model? Volgens mij is daar nog geen ondersteuning voor vanuit de fabrikant.

Inloggen