LG’s Super UHD TV’s verschijnen in de Nederlandse winkels

03 april 2017 2 Minuten 0 Reacties
lg-sj9500-super-uhd-tv

LG brengt dit jaar een groot aantal nieuwe oled tv's naar Nederland en België, maar de Koreaanse fabrikant zet ook nog steeds in op lcd led tv's. Dit jaar zien we diverse premium lcd led-modellen verschijnen, waaronder de Super UHD TV's in de SJ950V-, en SJ850V-series.

LG’s Super UHD tv’s te koop

De nieuwe premium lcd led tv’s hebben de namen SJ950V, SJ850V en SJ810V meegekregen. De televisies zijn voorzien van quantum dots (Nano Cells), kleine deeltjes in het paneel die allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede zijn. Hierdoor kunnen kleuren volgens de fabrikant subtieler en meer accuraat worden weergegeven en bieden de televisies een grotere kijkhoek. Zelfs tot 60 graden uit het midden zou de kleurweergave consistent moeten blijven. Daarnaast gebruiken LG’s nieuwe Nano Cell-televisies de verbeterde ULTRA Luminance-technologie die highlights in het beeld helderder en scherper kan tonen.

De SJ950V tv’s zijn de topmodellen lcd led tv’s van LG voor 2017. De tv’s komen met een premium design, de quantum dot-techniek, een geavanceerd audiosysteem van Harman Kardon en een groot formaat. De modellen in de SJ850V-serie beschikken over nagenoeg dezelfde features als de modellen in de SJ950V-serie maar komen in kleinere formaten. Afgezien van een iets minder geavanceerd audiosysteem, een minder geavanceerd local dimming-systeem en een licht afwijkend design, komt de 49-inch SJ810V overeen met de hogere modellen.

Alle Super UHD tv’s beschikken over een ips lcd-display met edge lit led-verlichting, de hoge 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning met HLG en Dolby Vision, webOS 3.5 als smart tv-platform, de Magic Remote afstandsbediening en een Harman Kardon audiosysteem.

Lees ook onze review van de LG SJ850V-serie lcd led tv’s.

Alle modellen en specificaties

Een compleet overzicht van alle tv’s die LG dit jaar naar Nederland en België brengt vind je in de LG 2017 oled en lcd led tv line-up. De overige home cinema-producten van de Koreaanse fabrikant vind je in het 2017 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)