LG’s nieuwe oled-fabriek moet zorgen voor goedkopere oled tv’s

02 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-oled

Oled is de nieuwste techniek op het gebied van tv en moet de beeldkwaliteit die we gewend zijn van plasma en lcd flink verbeteren. Wanneer je momenteel een oled tv wilt dan moet je daar echter diep voor in de buidel tasten. Mogelijk komt daar vanaf volgend jaar verandering in.

Dure tv’s

Zowel Samsung als LG heeft inmiddels de eerste oled tv’s op de markt gebracht, waaronder modellen met een gebogen display. Voor deze modellen moet echter ruim 10.000 euro betaald worden en dat is voor de meesten onder ons niet weggelegd. LG investeert nog steeds fors in de techniek en maakt vandaag bekend binnenkort een nieuwe oled-fabriek te openen.

Nieuwe oled-fabriek LG

De nieuwe M2 Gen-8 oled-fabriek moet vanaf halverwege 2014 de massaproductie van oled tv’s met een formaat van 50-inch of groter voor zijn rekening nemen en uiteindelijk mogelijk zorgen voor goedkopere oled tv’s. Momenteel is de zogenaamde ‘yield’, het aantal tv’s dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet, erg laag. Zo zijn 7 van de 10 panelen niet goed genoeg en worden dus weggegooid. Dit zorgt voor hoge kosten per goedgekeurd model. De nieuwe fabriek moet voorzien worden van betere machines, een gestroomlijnder productieproces en dus een hogere yield. Sommige analisten verwachten dat dit ervoor zorgt dat oled tv’s vanaf eind 2014 zo’n 50 procent goedkoper zijn dan de huidige modellen.

Voorlopig alleen gebogen oled tv’s

LG en Samsung hebben reeds aangekondigd dit jaar ook de eerste oled tv’s naar Nederland te brengen. Voorlopig worden echter alleen de modellen met gebogen display gelanceerd. In tegenstelling tot eerdere berichten en uitspraken van de fabrikanten is dit gebogen display puur een design-feature en zorgt niet voor een betere beeldkwaliteit.

Via: AVForums

Reacties (0)