‘LG’s 55 inch OLED TV wordt in mei gelanceerd voor 7.900 dollar’

27 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
LG-OLED-2012

In januari toonden LG en Samsung hun eerste OLED TV's die bestemd zijn voor massaproductie. Over de prijs van de Samsung OLED TV werd onlangs nog gezegd dat deze ver onder de 8.000 dollar zou liggen maar over de LG OLED TV was nog niks bekend. Nieuwe geruchten spreken nu over een prijs die op 7.900 dollar zal liggen en een lanceerdatum in mei.

LG zou haar nieuwe OLED TV tijdens het filmfestival in Cannes willen introduceren wat de fabrikant in ieder geval de primeur geeft van een 55 inch OLED TV. Of deze ook gretig aftrek zal vinden is nog maar de vraag aangezien 7.900 dollar wellicht teveel van het goede is en de belofte van goedkopere OLED TV’s niet echt inlost. Daarbij heeft Samsung reeds aangegeven haar OLED TV net boven de duurste LCD/LED TV modellen te positioneren, wat neerkomt op zo’n 5000 dollar.

Het is afwachten wat de prijzen exact gaan worden maar het lijkt me duidelijk dat de prijs voor de consument bepalend gaat zijn. Mochten de prijzen toch richting de 7.000 of 8.000 dollar/euro gaan dan zal de acceptatie van OLED nog een extra jaar vertraging oplopen.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)