LG wil initiatief nemen in de 3D TV markt met betere, simpelere en goedkopere TV’s

21 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
1

LG heeft haar plannen aangekondigd om het initiatief te nemen in de 3D TV markt. In de eerste drie maanden van volgend jaar wil de fabrikant vijf of zes nieuwe LCD TV's lanceren die gebruik maken van de passive shutter techniek, waarvan weer gezegd wordt dat het stabielere resultaten geeft dan de active shutter technologie die door de concurrenten gebruikt wordt.

De nieuwe TV’s zijn allemaal gebaseerd op de nieuwe FPR techniek van LG, waarmee een beter en rustiger 3D effect bereikt moet worden. Ook de kosten van de productie van LCD panelen kunnen door deze ontwikkelde techniek flink gereduceerd worden, wat de prijs van een LCD (3D) TV voor de consument weer aantrekkelijker maakt. LG verwacht dat de kosten van passieve 3D TV’s zullen dalen met 20 tot 30 procent.

Betere, simpelere en goedkopere 3D TV’s

Naast de lagere kosten, en het feit dat de TV’s gebruikt kunnen worden met de simpele, passieve gepolariseerde brillen die vaak nog geen euro kosten (wat beter is dan de 100 euro die vaak voor active shutter 3D brillen gevraagd wordt), claimt LG ook dat de nieuwe TV’s een betere kwaliteit bieden. De FPR panelen heven een Full HD beeld en, volgens LG, geen flickering of crosstalk problemen die wel ervaren worden bij active shutter 3D TV’s.

In Nederland kun je bijna niet nog aan een passieve 3D TV komen, maar wellicht dat deze ontwikkelingen bij LG voor verandering zorgen. Het merk wil de nieuwe TV’s in formaten van 32 inch tot 72 inch op de markt brengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)