LG werkt aan 21:9 televisie met speakers die zich aan beeldverhouding aanpassen

06 december 2018 1 Minuut 3 Reacties
LG-patent-1

Uit opgedoken patenten blijkt dat LG werkt aan een 21:9 televisie die beschikt over beweegbare speakers aan de zijkanten waarmee zwarte balken verborgen kunnen worden.

Hoewel we tegenwoordig voornamelijk content kijken in de 16:9 beeldverhouding worden er steeds meer films in de smallere 21:9 beeldverhouding op de markt gebracht, en hebben we natuurlijk nog oudere content in de 4:3 beeldverhouding. Als je dergelijk materiaal op je 16:9 televisie bekijkt heb je ‘last’ van zwarte balken op je scherm. LG lijkt nu aan een oplossing voor dit probleem te werken.

Uit opgedoken patenten blijkt dat LG werkt aan een 21:9 televisie die beschikt over beweegbare speakers aan de zijkanten. Deze luidsprekerdelen kunnen over het scherm geschoven worden waardoor ze de zwarte balken (alleen verticaal) kunnen verbergen. De tv wordt dus letterlijk iets kleiner wanneer je 16:9 content op het 21:9 scherm kijkt. Er worden drie beeldverhoudingen ondersteund; 4:3, 16:9 en 21:9.

De patenten werden in mei van dit jaar aangevraagd bij de WIPO Haque Express en LG toont zelfs al voorbeelden van de televisie in deze patenten. Het is goed te zien dat zich aan weerszijden van de televisie luidsprekerpanelen bevinden die naar binnen geschoven kunnen worden om zwarte balken te doen verdwijnen. In stand-by-modus kunnen de panelen zelfs helemaal naar rechts geplaatst worden voor een design dat afwijkt van de standaard. LG ziet de televisie als een onderdeel van het interieur en denkt dus ook aan verschillende kleurvarianten.

Of dit ook echt een televisie gaat zijn die we op termijn kunnen kopen is nog niet duidelijk, maar over een kleine maand gaat in Las Vegas CES 2019 van start en die beurs wordt vaak aangegrepen om innovaties als deze te tonen.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
06 december 2018 om 15:36

Waarom geen monitor tv maken ik heb zelf receiver met boxen dus helemáál geen luidsprekers nodig bij een tv.
Daar moeten we heen alles zonder geluid en speakers er op er kan veel draadloos.
Zit je weer met iets waar luidsprekers op moeten.

Inloggen
HENK2016

HENK2016
20 december 2018 om 22:50

Hm??
21:9?
Waar ken ik dat van?
Oja Philips +/- 10 jaar geleden ook zoiets uitgebracht maar na x jaar de stekker eruit omdat het niet verkocht.
Net als Video 2000 (VCC), CD-i,CD-g, en zo zijn mss nog wel wat artikelen op te noemen die Philips ontwikkeld en er dan niet mee door gaan.
Maar goed ik dwaal af.
Hopelijk gaat het nu beter.
Ben trouwens nog heel te vrede met mijn Philips 58PFL9956H/12 21:9 smarttv.

Inloggen
Klaas

Klaas
16 februari 2019 om 11:31

Gelukkig eindelijk weer een merk wat het aandurft!

Ik was bang dat ik nooit meer een nieuwe TV met de 21:9 resolutie zou kunnen kopen om mijn huidige Philips Cinemascope vervangen.

Nog steeds de meest indrukwekkende TV ervaring bij films in tegenstelling tot de 16:9 met zwarte balken!

Inloggen