LG werkt aan 21:9 televisie met speakers die zich aan beeldverhouding aanpassen

06 december 2018 1 Minuut 3 Reacties
LG-patent-1

Uit opgedoken patenten blijkt dat LG werkt aan een 21:9 televisie die beschikt over beweegbare speakers aan de zijkanten waarmee zwarte balken verborgen kunnen worden.

Hoewel we tegenwoordig voornamelijk content kijken in de 16:9 beeldverhouding worden er steeds meer films in de smallere 21:9 beeldverhouding op de markt gebracht, en hebben we natuurlijk nog oudere content in de 4:3 beeldverhouding. Als je dergelijk materiaal op je 16:9 televisie bekijkt heb je ‘last’ van zwarte balken op je scherm. LG lijkt nu aan een oplossing voor dit probleem te werken.

Uit opgedoken patenten blijkt dat LG werkt aan een 21:9 televisie die beschikt over beweegbare speakers aan de zijkanten. Deze luidsprekerdelen kunnen over het scherm geschoven worden waardoor ze de zwarte balken (alleen verticaal) kunnen verbergen. De tv wordt dus letterlijk iets kleiner wanneer je 16:9 content op het 21:9 scherm kijkt. Er worden drie beeldverhoudingen ondersteund; 4:3, 16:9 en 21:9.

De patenten werden in mei van dit jaar aangevraagd bij de WIPO Haque Express en LG toont zelfs al voorbeelden van de televisie in deze patenten. Het is goed te zien dat zich aan weerszijden van de televisie luidsprekerpanelen bevinden die naar binnen geschoven kunnen worden om zwarte balken te doen verdwijnen. In stand-by-modus kunnen de panelen zelfs helemaal naar rechts geplaatst worden voor een design dat afwijkt van de standaard. LG ziet de televisie als een onderdeel van het interieur en denkt dus ook aan verschillende kleurvarianten.

Of dit ook echt een televisie gaat zijn die we op termijn kunnen kopen is nog niet duidelijk, maar over een kleine maand gaat in Las Vegas CES 2019 van start en die beurs wordt vaak aangegrepen om innovaties als deze te tonen.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (3)