LG toont oprolbare oled tv in video

23 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-buigbare-oled-tv

LG heeft een video online gezet waarin de eerste oprolbare oled tv gedemonstreerd wordt. In 2017 moeten de eerste modellen voor consumenten verschijnen.

Twee weken terug kondigde LG aan in 2017 met de eerste oprolbare oled tv’s te komen. Deze televisies, met een groot formaat voor in de huiskamer, zijn zeer flexibel en kunnen dus opgerold meegenomen worden. Deze week heeft de Koreaanse fabrikant een video online gezet waarin het eerste prototype gedemonstreerd wordt.

De oprolbare oled tv die LG in onderstaande video laat zien is een prototype en heeft daarbij nog maar een formaat van 18-inch. De Koreaanse fabrikant verwacht echter snel grote stappen te kunnen maken en in 2017 de eerste oprolbare oled tv’s van groot formaat te kunnen verkopen.

Het blijft een aparte techniek waarvan het nut voor de gemiddelde consument nog lastig in te zien is, maar dit is wel wat de toekomst ons zal brengen. Eerder dit jaar toonde LG ook al een oled tv die middels een knop op de afstandsbediening gebogen kan worden. Zo kun je als gebruiker zelf kiezen of je naar een ‘Curved’ scherm of een flatscreen tv kijkt.

LG laat al een tijdje zien flinke stappen te maken in de ontwikkeling van oled-displays. Zo toonde de Koreaanse fabrikant begin dit jaar Eind dit jaar worden de eerste oled tv’s met 4K-resolutie van de Koreaanse fabrikant op de markt verwacht.

Bekijk ook de complete 2014 LG oled tv line-up.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)