LG SJ955 en SJ957 quantum dot Super UHD tv’s te koop in Nederland

16 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
lg-sj9500-super-uhd-tv

LG brengt dit jaar een complete tv line-up naar Nederland en België. De Koreaanse fabrikant komt niet alleen met oled tv's, ook aan lcd tv's wordt nog veel aandacht besteed. De absolute topmodellen in de lcd led tv line-up zijn de SJ955 en SJ957. Beiden hebben een groot schermformaat en komen met de nieuwste technieken.

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Super UHD tv’s van LG

De nieuwe premium lcd led tv’s hebben de namen SJ955 en SJ957 meegekregen. De televisies zijn voorzien van quantum dots (Nano Cells), kleine deeltjes in het paneel die allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede zijn. Hierdoor kunnen kleuren volgens de fabrikant subtieler en meer accuraat worden weergegeven en bieden de televisies een grotere kijkhoek. Daarnaast gebruiken LG’s nieuwe Nano Cell-televisies de verbeterde ULTRA Luminance-technologie die highlights in het beeld helderder en scherper kan tonen. Natuurlijk is ook de hoge 4K Ultra HD-resolutie aanwezig, net als een premium audiosysteem en webOS 3.5 software.

 

High dynamic range

Natuurlijk zijn de nieuwe tv’s voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie en is er ondersteuning voor high dynamic range (HDR). Echter, HDR wordt dit jaar breder ondersteund. Naast Dolby Vision en HDR10 vinden we dit jaar ook ondersteuning voor Hybrid Log Gamma terug. Deze standaard is ontwikkeld voor HDR-uitzendingen via de kabel. HDR Effect is ook dit jaar aanwezig om SDR-content middels slimme algoritmen ‘om te zetten’ naar HDR. Daarnaast maakt Active HDR het mogelijk om HDR-beeld frame per frame te verwerken en voegt het dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie volgens LG het beeld in de beste kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of geen metadata bevat. 

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De 75-inch LG 75SJ955 kost 4.000 euro, terwijl de 86-inch LG SJ957 8.000 euro kost. Een overzicht van alle specificaties en features vind je in de LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Lees ook onze review van de LG SJ850V-serie lcd led tv’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)