LG presenteert LW980S Nano LED en ‘Pentouch’ PZ850S plasma 3D TV’s

31 augustus 2011 2 Minuten 0 Reacties
LG-PenTouch-plasma

De IFA beurs 2011 is inmiddels van start gegaan, maar nog voor de officiële persconferentie van LG zijn er al twee nieuwe TV's onthuld. Het eerste model, de LW980S, hebben we al eerder voorbij zien komen. Deze 3D TV is gebaseerd op de Nano Full LED techniek van LG en komt onder meer met Cinema 3D passief 3D, Smart TV functies, ingebouwd Wifi en de Magic Motion Remote voor een unieke bediening van de TV.

Een interessanter model, aangezien we er nog niks van wisten, is de nieuwe 3D plasma TV van het merk. We wisten al dat LG plasma nog steeds een belangrijk aandeel wil geven in de TV markt en dat ze nieuwe richtingen qua interactiviteit op wil. De nieuwe PZ850S 3D plasma TV is daar het perfecte voorbeeld van. De TV beschikt over de actieve 3D technologie, Smart TV functies en maakt het voor gebruikers mogelijk om content direct op het scherm te bedienen (aan te raken) middels de ‘Pentouch’ technologie. Met speciale ‘Touch Pens’ kun je content aanraken op het scherm en hierdoor volgens LG een optimale Smart TV ervaring beleven.

Zo is het mogelijk te tekenen op het scherm en daarna bestanden te delen of te printen. Ook kun je foto’s bewerken, agenda’s en notities uitwisselen, browser op het internet en notities bij websites plaatsen, games spelen met behulp van de Touch Pens en zelfs Microsoft Office bestanden bewerken.

Zowel de Nano LED als de plasma modellen beschikken over 2D naar 3D conversie, een ingebouwde webbrowser, USB verbindingsmogelijkheden, DivX Plus HD weergave en meerdere HDMI aansluitingen. Bij de Nano LED 3D TV worden zeven passieve 3D brillen meegeleverd, terwijl de 3D plasma TV standaard één actieve 3D bril bevat. Over de prijzen en beschikbaarheid van beide modellen is nog niks bekend.

De LG LW980S Nano LED TV zal verkocht worden in een 47 inch en 55 inch formaat met de modelnummers 47LW980S en 55LW980S. De prijs zal ongeveer liggen op 2.000 euro voor het 47 inch model en 2.800 euro voor het 55 inch model.

Reacties (0)