LG kondigt nieuwe generatie 4K Ultra HD tv’s aan

30 december 2014 1 Minuut 3 Reacties
LG-Quantum-dot-tv

Na vorige week al aangekondigd te hebben met de eerste quantum dot tv's te komen laat LG vandaag weten dat we nieuwe 4K Ultra HD tv's kunnen verwachten. Eén van de nieuwe technieken die de Koreaanse fabrikant gebruikt is Wide Color LED.

LG laat middels een persbericht weten in 2015 wederom een groot aantal tv’s met de hoge 4K Ultra HD-resolutie op de markt te brengen. Hoewel er nog niks bekend is over welke modellen exact laat de Koreaanse fabrikant wel weten de Wide Color LED-technologie te introduceren, naast de al eerder aangekondigde quantum dot-technologie.

Hoe de Wide Color LED-technologie precies in elkaar steekt is nog niet duidelijk. LG geeft aan dat er een ander soort led’s voor de verlichting gebruikt wordt. Deze moeten zorgen voor diepere kleuren en een dynamischere weergave. Het draait volgens de Koreaanse fabrikant allemaal om levendigere kleuren en dus een indrukwekkendere beeldkwaliteit.

Wide Color LED is weer iets anders dan quantum dot, een technologie die gebruik maakt van een speciale laag in het lcd-paneel. Deze laag is voorzien van nanokristallen die gekleurd oplichten als er licht op schijnt. Deze techniek moet ook zorgen voor een natuurlijkere kleurweergave, een groter kleurspectrum, een hogere helderheid en een lager energieverbruik.

Ook aan het design wordt in 2015 veel aandacht besteed. LG introduceert het Ultra Slim-design waarbij een minimaal uiterlijk centraal staat. De high-end series worden voorzien van een design waarin ook een audiosysteem verwerkt zit.

CES 2015 gaat volgende week van start in Las Vegas. Ook Samsung heeft aangekondigd quantum dot tv’s te lanceren tijdens deze beurs. Een overzicht van wat je allemaal kunt verwachten lees je in ons CES 2015 artikel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

peter vb

peter vb
30 december 2014 om 21:32

Begint een beetje frustrerend te worden met de hoeveelheid 4k schermen receivers met 4k Upscaling etc etc dat er na al die tijd nog steeds geen 4k content is en verlopig ook niet komt. Netflix uitgezonderd maar dat is zwaar gecomprimeerd dat je daar nauwelijks verschil in ziet. Het blijft ook angstvallig stil rond de 4k blu-Ray spelers. Vertel het me maar als ik hier te zwartgallig in ben.

Inloggen
Ronald

Ronald
05 januari 2015 om 06:22

Hallo Peter VB, je bent zeker niet te zwartgallig. De huidige generatie 4k ultra’s voegen weinig tot geen waarde toe aan de bestaande HD modellen. Eerst maar eens zien of de nieuwe 2015 modellen met de nieuwe dots in combinatie met de grotere kleuren vector ons gaat overtuigen….. Die grotere kleuren vector en combinatie met een hogere verversingsnelheid in relatie met de nieuwe dot technologie zal nog vele technische valkuilen opleveren…. Al met al nog geen enkele reden om naar de winkel te rennen voor een ultra HD TV …….Alles is met ultra HD nog zwaar in een ontwikkelings fase…..

Inloggen
R

R
11 mei 2015 om 00:04

Zo scherp ze de beeldschermen presenteren zo wazig is het omtrent de termen en technieken die fabrikanten aanbieden.

Wat kunnen fabrikanten en of consumenten doen de film industrie te laten doorontwikkelen?

Inloggen