LG kondigt α9 Gen 2-chip en HDMI 2.1 voor 2019 oled en lcd led tv’s aan

03 januari 2019 4 Minuten 0 Reacties
LG ThingQ AI 2019

De Koreaanse fabrikant komt met nieuwe oled tv's, waarvan één 8K-model, én nieuwe NanoCell lcd tv's, waaronder één 8K-model. De topmodellen krijgen daarnaast de HDMI 2.1-aansluiting en de tweede generatie α9 (Alpha 9) processor.

LG α9 Gen 2-processor voor 2019 oled tv’s

De nieuwe modellen worden aangedreven door de tweede generatie intelligente processor, de α (Alpha) 9 Gen 2, en het verbeterde algoritme van de processor. Dankzij dit nieuwe algoritme kunnen de nieuwe televisies volgens LG een hogere beeldkwaliteit en geluidservaring bieden en content optimaliseren. De α9 Gen 2 voert ook de boventoon bij het vlaggenschip van de 2019 line-up lcd-televisies; de 75-inch 8K lcd led tv (model SM99).

De α9 Gen 2-intelligent processor wordt gebruikt in de 2019 Z9-, W9-, E9 -en de C9-serie, allen oled tv’s. Het deep learning-algoritme en analyse van een enorme database van meer dan een miljoen visuele datapunten kunnen inhoud herkennen en kleurcorrectie toepassen voor een optimale visuele weergave. Dankzij de opschaling naar 8K en de verbeterde ruisonderdrukking, kan de 8K 88-inch Z9 OLED-televisie de 8K Ultra HD-beeldkwaliteit leveren. Daarbovenop past de nieuwe processor de tonen en kleuren aan naar de omgevingscondities, waarbij het rekening houdt met hoe het menselijk oog beelden in verschillende belichting waarneemt. De processor gebruikt de omgevingslichtsensor om lichtniveaus te meten en past automatisch de helderheid aan om, zo nodig, te compenseren. De α9 Gen 2-processor kan HDR-beeld verder verfijnen door de helderheid aan te passen om zo de meest donkere scènes te veranderen in beeld met veel contrast, detail en kleurendiepte, ook in hele lichte ruimtes. Door gebruik te maken van de nieuwste innovatie van Dolby, levert LG een Dolby Vision AI-ervaring.

De geluidskwaliteit wordt verbeterd door een algoritme dat tweekanaals audio kan kan omzetten naar virtueel 5.1-surroundgeluid. De α9 Gen 2-processor optimaliseert de output op basis van de content, waardoor bijvoorbeeld stemmen in films of tv-programma’s duidelijker worden. Gebruikers kunnen zelf de geluidsinstellingen aanpassen aan de omstandigheden in de kamer of hun televisie de beste niveaus laten instellen op basis van de positionering in de ruimte.

ThingQ AI

De line-up van LG maakt gebruik van LG’s ThingQ AI platform. Hierdoor zijn de televisies te gebruiken met een brede selectie uit de meest populaire diensten op meerdere platforms, waaronder Amazon Alexa en de Google Assistent. Gebruikers kunnen daarbij genieten van het gemak van spraakbesturing en een home dashboard dat het mogelijk maakt om slimme apparaten rechtstreeks vanaf de televisie te bedienen.

LG voegt ook een nieuwe manier van stembediening toe. Hiermee is het eenvoudiger dan ooit om de juiste antwoorden te krijgen. Door de context te begrijpen, kunnen LG tv’s ingewikkelde verzoeken herkennen, wat betekent dat gebruikers geen reeks repetitieve opdrachten hoeven te geven om de gewenste resultaten te krijgen. De service is in meer dan 140 landen beschikbaar op LG tv’s uit 2019 met ThinQ AI.

Nieuwe lcd led tv’s

De 2019 premium lcd led tv’s van LG (SM9X en SM8X-serie) worden uitgerold onder een nieuwe naam; NanoCell TV. Dit om de verbeteringen te benadrukken: beeldverbetering door NanoCell-technologie (NanoColor), kleurnauwkeurigheid in brede kijkhoek (NanoAccuracy) en de dunne rand met een slank ontwerp (NanoBezel). De NanoCell tv’s van LG bieden dankzij het deep learing algoritme ook door AI verbeterd beeld en geluid en de volledige ThinQ-ervaring.

HDMI 2.1

LG voegt dit jaar ook HDMI 2.1 toe aan zijn oled tv’s en bepaalde NanoCell-tv’s met ThinQ AI. Hierdoor ondersteunen de modellen hoge frame rate (HFR). Het resultaat is vloeiendere beweging met 120 frames per seconde voor een betere en accuratere weergave van snelle actiebeelden, zoals sport- en actiefilms en games. Ondersteuning voor een verbeterd audioretourkanaal (eARC) maakt het mogelijk om hi-res audio terug te sturen vanuit de tv naar een receiver of soundbar. Ook zijn de nieuwe tv’s compatibel zijn met variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentiemodus (ALLM). Beide zorgen voor een helder beeld, zonder te haperen.

Update: Inmiddels heeft LG de complete 2019 oled tv line-up aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)