LG komt dit jaar met ‘goedkope’ 4K Ultra HD tv’s

03 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Sinds de introductie van de eerste 4K Ultra HD tv eind 2012 zijn de prijzen fors gedaald. Hoewel het niet echt betaalbaar te noemen is kun je in Nederland momenteel voor gemiddeld 4.000 euro een Ultra HD tv aanschaffen. In 2014 moeten de prijzen nog verder dalen, onder meer met goedkopere tv's van LG.

LG Display

De prijzen van 4K Ultra HD tv’s zijn de afgelopen maanden tegen de verwachting van analisten en grote fabrikanten fors gedaald, zo moet ook LG Display erkennen in een interview met de Wall Street Journal. De leverancier van displays, met name voor LG Electronics, ziet dat steeds meer bedrijven zich bezighouden met de hogere resolutie en dat met name Chinese fabrikanten steeds meer goedkopere modellen op de markt brengen.

Concurrentie uit China

Onder meer het Chinese Seiki en Skyworth hebben de afgelopen maanden goedkope 4K Ultra HD tv’s aangekondigd of gelanceerd. Het 40-inch model van Skyworth gaat zelfs voor een omgerekende prijs van 360 euro over de toonbank. De grote fabrikanten kunnen daarom niet achterblijven, zo geeft LG Display aan. Het bedrijf wil dan ook op korte termijn goedkope 4K Ultra HD panelen produceren. Deze panelen zijn wel van mindere kwaliteit, met name op het gebied van refresh rate en het contrast ratio.

LG 4K Ultra HD tv’s

LG Electronics heeft afgelopen jaar diverse 4K tv’s gelanceerd. Zo bracht de Koreaanse fabrikant de 55-inch 55LA9709 en de 65-inch 65LA9709 premium modellen op de markt en werden later de iets goedkopere 55LA9659 en 65LA9659 gelanceerd. In 2014 zal het assortiment verder uitgebreid worden met meer goedkope modellen en kleinere formaten.

Advertentie

De verwachting is dat we tijdens CES 2014 een groot aantal nieuwe 4K Ultra HD tv’s, van zowel A-merken als Chinese fabrikanten, gaan zien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)