LG komt in 2017 met 3D tv waarvoor geen brillen nodig zijn

25 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-3d

LG was één van de grote voorstanders van 3D en blijft nog steeds in de techniek geloven. Een bril-vrije 3D tv laat echter nog even op zich wachten.

Hoewel nagenoeg elke middenklasse en high-end tv nog steeds over 3D-weergave beschikt kunnen we stellen dat de 3D-hype zo goed als voorbij is. Toch betekent dit niet het einde van 3D aangezien de techniek nieuw leven ingeblazen kan worden zodra er geen brillen meer nodig zijn.

Als sinds de komst van de eerste 3D tv’s hebben we het over zogenaamde bril-vrije 3D tv’s waarvoor geen bril gebruikt hoeft te worden. Er worden al jaren prototypes getoond en Toshiba heeft zelfs korte tijd een bril-vrije 3D tv in het assortiment gehad. Echter, de kwaliteit laat nog steeds te wensen over. Dit zagen we afgelopen september ook tijdens IFA 2013 waar Hisense een bril-vrije 3D tv aan het publiek toonde.

LG is de afgelopen jaren één van de grote voorstanders van 3D geweest en blijft nog steeds in de techniek geloven. Zo beschikken veel van de nieuwe tv’s van het bedrijf over 3D-weergave en liet LG onlangs nog weten dat consumenten thuis steeds meer 3D-films kijken. LG ziet echter ook dat bril-vrij 3D, ook wel autostereoscopisch 3D genoemd, de toekomst heeft.

Advertentie

LG werkt al tijden aan een 3D tv waarvoor geen brillen vereist zijn maar heeft naar eigen zeggen nog niet de ideale oplossing voor problemen als kijkhoeken en resolutie gevonden. Er is al 130 miljoen euro in de techniek geïnvesteerd en de verwachting was dat men in 2015 kon beginnen met de massaproductie. Tegenover de Korea Herald laat het bedrijf nu echter weten dat we daarom voorlopig nog geen model hoeven te verwachten.

De techniek is nog niet optimaal en daarnaast nog veel te duur om in een tv te integreren. Daarbij wil LG de 4K Ultra HD-revolutie afwachten. Het is dus nog even geduld hebben want op zijn vroegst komt LG in 2017 met een bril-vrije 3D tv.

Reacties (0)