LG brengt dit jaar nog gebogen OLED TV’s op de markt

18 april 2013 1 Minuut 1 Reacties
LG-55EA9800-OLED-TV

Begin dit jaar toonde LG tijdens CES 2013 een aantal OLED TV's, waaronder modellen met een gebogen display. Inmiddels heeft de Koreaanse fabrikant laten weten dat de eerste zogenaamde Curved OLED TV's dit jaar nog op de markt moeten verschijnen.

LG EA9800 gebogen OLED TV

De gebogen OLED TV die LG tijdens CES 2013 toonde heeft de naam EA9800 meegekregen en maakt gebruik van dezelfde technieken als de andere OLED TV’s die LG reeds gelanceerd heeft. Het grote verschil zit hem in het display dat bij de EA9800 gebogen is. Dit moet volgens LG zorgen voor een betere kijkervaring doordat het gehele scherm zich op gelijke kijkafstand van de kijker bevindt. Het beeld zelf zou er volgens de fabrikant niet door beïnvloed worden.

Volgens Engadget heeft Thomas Lee, LG’s Vice President voor Home Entertainment Europa, deze week laten weten dat de fabrikant de eerste gebogen OLED TV’s dit jaar op de markt brengt. Waar precies wordt niet duidelijk maar de kans is groot dat LG de TV’s eerst op de Koreaanse markt brengt. Ook is er helaas nog niks bekend over de prijs van de gebogen modellen maar minder dan de 7.999 euro dat voor de huidige OLED TV van LG betaald moet worden zal het niet zijn.

Bekijk een overzicht van de OLED TV’s die LG dit jaar lanceert.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Peter F

Peter F
01 mei 2013 om 00:00

“Dit moet volgens LG zorgen voor een betere kijkervaring doordat het gehele scherm zich op gelijke kijkafstand van de kijker bevindt.”
Dat is natuurlijk grote kolder. Er is slechts één punt recht voor het toestel waar dit zo is. Verder helemaal nergens in je kamer. Daarnaast, vlak is toch echt mooier. Dat we in de bioscoop met een “krom” scherm zitten heeft een projectie-technische reden.

Inloggen