LG investeert wederom groot bedrag in OLED TV’s

18 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-55EA8800-OLED-TV

OLED is een nieuwe techniek waar de laatste tijd veel over gesproken wordt en dit jaar worden ook de eerste OLED TV's op de markt gebracht. Toch is de techniek nog verre van geschikt voor consumenten, vooral door de hoge prijzen en het geavanceerde productieproces. LG verwacht echter veel van de techniek en investeert wederom een groot bedrag in OLED.

Investering in OLED

LG Display heeft deze week bekendgemaakt 490 miljoen euro in de ontwikkeling van OLED TV’s te investeren. Eerder investeerde de Koreaanse fabrikant al 2,7 miljard euro in de ontwikkeling van OLED panelen. Met de nieuwe investering moet de ontwikkeling sneller gaan en het productieproces op kortere termijn geoptimaliseerd worden. Op dit moment is de zogenaamde yield, het aantal geproduceerde TV’s dat aan de hoge eisen voldoet, namelijk nog zeer laag. LG verwacht dat de massaproductie in 2014 van start zal gaan.

LG OLED TV’s

LG komt dit jaar met twee OLED TV’s naar Nederland. Het eerste model, de 55EM970V wordt in het voorjaar verwacht, terwijl de vernieuwde 55EA8800 OLED TV in de tweede helft van 2013 te koop moet zijn. Helaas zijn er nog geen Nederlandse adviesprijzen bekendgemaakt maar kijkend naar de prijzen die overzees verschijnen moeten we denken aan een bedrag tussen de 7.000 en 9.000 euro. LG is in Korea reeds begonnen met verkoop van de 55EM970V en heeft vorige week de eerste modellen aan klanten geleverd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)