LG introduceert slanke wallpaper oled tv in de W7V-serie

04 januari 2017 2 Minuten 0 Reacties
lg-w7v-wallpaper-oled-tv-3

LG heeft vandaag zoals verwacht zijn eerste wallpaper oled tv voor consumenten gepresenteerd. De nieuwe modellen zijn 65-inch en 77-inch groot, en maar 2,67 millimeter dun.

De oled tv kan middels magneten aan de muur bevestigd worden, vandaar de naam ‘wallpaper’ ook.

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

LG lanceert wallpaper oled tv

De wallpaper oled tv van LG verschijnt in de W7V-serie en kokmt in een 65-inch en een 77-inch variant. De modellen gaan dan waarschijnlijk onder de naam OLED65W7V en OLED77W7V. Het is één van de nieuwe oled tv’s die LG voor 2017 presenteert maar het model onderscheidt zich van de andere tv’s door het unieke design en de unieke montage. De tv is namelijk maar 2,67 millimeter dik en kan middels een magneetsysteem aan de muur bevestigd worden. Zo lijkt het meer op een groot fotolijstje dan op een tv. Dit alles is mogelijk omdat de oled-techniek geen achtergrondverlichting nodig heeft zoals lcd led tv’s. De oled-pixels geven zelf licht en daardoor kan het scherm zeer dun gehouden worden. Maar, de tv bestaat niet alleen uit een scherm want in dit scherm bevindt zich geen elektronica. LG heeft er een tweedelig systeem van gemaakt waarbij alle aansluitingen in een basis verwerkt zitten, en die basis is gelijk ook een soundbar met Dolby Atmos-weergave. De basis kan gebruikt worden om al je componenten op aan de sluiten, via één van de vier hdmi-poorten. Ook zijn er usb-poorten, een ethernetpoort, en compositie en component aansluitingen aanwezig. De basis en de tv worden middels één platte kabel met elkaar verbonden. Natuurlijk is de wallpaper oled tv in de W7V-serie uitgerust met de nieuwste technieken en standaarden. De modellen komen met de hoge 4K Ultra HD-resolutie en draaien op het nieuwe webOS 3.5 smart tv-platform. Er is brede ondersteuning voor HDR aanwezig; HDR10, Dolby Vision en Hybrid Log Gamma worden ondersteund. Voor een optimale kleurweergave werkt LG samen met Technicolor. De tv’s moeten vanuit de fabriek dan ook professioneel gekalibreerd zijn. Ook niet onbelangrijk is dat LG aangeeft de maximale helderheid verhoogt te hebben, naar 1000 cm/m2. Dit is een 25 procent hogere helderheid dan de modellen van 2016.

Prijs en beschikbaarheid

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features. Een overzicht van alle producten die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe audiosystemen, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

Reacties (0)