LG gaat Gracenote gebruiken voor On Now-dienst op Cinema 3D Smart tv’s

29 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-On-Now-Gracenote

LG introduceert binnenkort de On Now-dienst waarmee gebruik wordt gemaakt van de Gracenote eyeQ techniek voor het weergeven van informatie over tv-uitzendingen en films.

LG gaat een belangrijke update doorvoeren voor het Smart tv platform dat te vinden is op Cinema 3D Smart tv’s van het bedrijf. De Koreaanse fabrikant introduceert binnenkort de On Now-dienst waarmee gebruik wordt gemaakt van de Gracenote eyeQ techniek.

Met On Now wordt het mogelijk om een uitgebreide tv-gids te bekijken, informatie op te zoeken over tv-uitzendingen en films, en Cover Art en andere afbeeldingen te laten weergeven bij tv en video-on-demand content. Zo worden bij films foto’s van cast en crew weergegeven, krijg je een samenvatting van de film te zien en kun je gerelateerde films opzoeken.

De dienst biedt een versimpelde tv interface waar gebruikers een thumbnail (snapshot) kunnen zien van tv-series, programma’s en films die op dat moment uitgezonden worden. Ook kan video-on-demand content getoond worden.

Daarnaast kan middels de Gracenote-database een lijst met suggesties opgesteld worden, gebaseerd op de content waar je op dat moment naar kijkt. Volgens LG moet dit er voor zorgen dat gebruikers meer interessante content kunnen vinden die ze nu mogelijk missen.

LG’s nieuwe On Now-dienst wordt in eerste instantie naar gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Spanje uitgerold via een update. Later dit jaar moet de update ook beschikbaar komen voor Nederlandse bezitters van een LG Smart tv.

Via: AVForums

Reacties (0)