LG begint verkoop 55 inch OLED TV in februari

02 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-55-inch-OLED

Het was de bedoeling dat we afgelopen jaar al naar de winkel konden voor de eerste OLED TV's van Samsung en LG maar door problemen met de productie en te hoge kosten werd de lancering door beide fabrikanten uitgesteld. Toch moeten we binnenkort naar de winkel kunnen voor de OLED TV van LG. De Koreaanse fabrikant begin namelijk in februari met de verkoop in thuisland Zuid-Korea.

LG OLED TV

Vanaf vandaag is het voor Zuid-Koreaanse consumenten mogelijk een pre-order te plaatsen voor de 7.800 euro kostende OLED TV. Echter is dit alleen mogelijk via een winkel van de fabrikant zelf. De TV moet volgens LG in februari naar de eerste klanten verscheept worden. Hoeveel modellen er in eerste instantie geproduceerd worden is niet duidelijk. Uit eerdere berichten bleek dat OLED TV’s namelijk pas in 2014 in massaproductie zullen gaan.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer LG haar eerste OLED TV ook naar andere landen brengt is nog onduidelijk. Eind vorig jaar doken er berichten op dat LG de OLED TV in drie verschillende modellen naar Europa zou brengen en een adviesprijs van 9.000 euro aan zou houden. De verwachting is dat de fabrikant tijdens CES 2013, welke volgende week van start gaat, vernieuwde modellen en modellen met meerdere schermformaten laat zien. Ook zal LG tijdens de beurs meer informatie geven over de beschikbaarheid en prijzen van de verschillende modellen.

Samsung

Ook Samsung zal tijdens CES 2013 waarschijnlijk nieuwe OLED modellen tonen en informatie over prijs en beschikbaarheid geven.

Via: LG


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)