Levensduur oled tv ligt nu op 100.000 uur

08 juni 2016 1 Minuut 4 Reacties
LG-G6V-oled-tv-2

Al sinds de komst van de eerste oled tv werd de levensduur van het display als één van de minpunten beschouwd. Daar hoeven we ons echter volgens LG geen zorgen meer over te maken. De nieuwste generatie oled tv's zou namelijk een levensduur van ruim 100.000 uur hebben.

Oled en een lange levensduur gingen vooralsnog niet echt samen. Het organische materiaal in de pixels, wat zorgt voor de lichtopbrengst, vergaat namelijk naar verloop van tijd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je oled-scherm achteruit gaat. LG heeft speciaal hiervoor de witte subpixels ontwikkeld, die licht door filters sturen. De witte oled subpixels moeten de productiekosten verminderen en de levensduur vergroten.

LG geeft aan dat de eerste oled tv’s, gelanceerd in 2013, een levensduur van zo’n 36.000 uur hadden. Inmiddels zit het bedrijf door technische ontwikkelingen rond de 100.000 uur. Voor de intensieve tv-kijker komt dit neer op zo’n 30 jaar tv kijken. Tegen de tijd heb je de tv echter al lang vervangen voor een nieuw exemplaar. Ter vergelijking; de levensduur van het backlight van een lcd tv ligt tussen de 60.000 en 80.000 uur. Je mag er vandaag de dag dus van uitgaan dat je nieuwe tv heel wat jaren zonder problemen meegaat.

Bekijk ook de complete LG 2016 oled tv line-up.

 

Reacties (4)