JVC kondigt DLA-Z1 native 4K-projector aan

02 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
JVC-DLA-Z1

JVC heeft deze week de nieuwe DLA-Z1 uit de doeken gedaan. Deze native 4K-projector moet de ultieme projector voor de thuisbioscoop zijn, al zal de prijs voor niet veel mensen haalbaar zijn.

JVC DLA-Z1 projector

De projector beschikt over ‘Blu-Escent’ Laser light dat voor een helderheid van 3000 lumens moet zorgen en voorzien is dynamische lichtbron controle. Dit wordt gecombineerd met een nieuwe lens speciaal voor de 4K-resolutie en een nieuw wider colour gamut (WCG) filter. De levensduur ligt volgens JVC op de 20.000 uur. De DLA-Z1 kan volgens de fabrikant 100 procent van het DCI-P3 kleurenspectrum weergeven dankzij de laser en het Cinema Filter. 4K Ultra HD- en HDR-content moet hier optimaal van profiteren. Het gehele apparaat heeft dankzij al dit moois zelfs een THX-certificaat gekregen.

De projector komt met diverse nieuwe technieken om blur en ruis te verminderen, is voorzien van een scaler waarmee full hd-content naar de 4K-resolutie omgezet kan worden en beschikt over een auto kalibratie-functie waardoor het beeld automatisch aan de omgeving aangepast wordt zodat je altijd een optimale beeldkwaliteit voorgeschoteld krijgt Er zijn twee hdmi-inputs met hdcp 2.2 aan boord zodat de hoge resolutie HDR-content ook direct weergegeven kan worden. Ook aan het uiterlijk is aandacht besteed met een ‘touch’ van aluminium en een matzwarte afwerking.

Prijs en beschikbaarheid

De JVC DLA-Z1 moet in november op de markt verschijnen en krijgt een prijs van, schrik niet, 35.000 euro mee. Begin maar vast met sparen dus..

Reacties (0)