JVC komt voorlopig niet met nieuwe TVs

18 maart 2010 1 Minuut 0 Reacties
jvc-dv1

Er zijn al geruime tijd wat geruchten dat JVC geen producten meer in Nederland zal presenteren op TV gebied en dat het merk zelfs helemaal zou verdwijnen. Nu heeft JVC Hardware.info laten weten dat het merk inderdaad niet snel met nieuwe TV's zal komen en dat ook de productie van de huidige modellen op een laag pitje staat.

Wel is de huidige reeks modellen volgens JVC nog voldoende voorradig, dus wie echt een JVC TV wil hebben hoeft nog niet te vrezen. De productie aantallen zullen gebaseerd worden op de vraag van consumenten, maar aangezien JVC alleen nog oude modellen heeft staan is het waarschijnlijk dat deze modellen langzaam aan uitverkocht zullen raken.

Als reden voor het minimaliseren van de productie geeft JVC dat de TV industrie onder grote druk staat. Door zeer lage prijzen kan JVC de marges niet meer rendabel houden.

JVC zal zich de komende tijd heroriënteren op de markt en kijken welke nieuwe producten in welke marktsegmenten ze in de toekomst aan gaat bieden. Een lichtpuntje is dat het bedrijf zeer veel potentie ziet in 3D en daarom ook snel met nieuwe 3D TV modellen zal komen. De vraag is alleen of Nederland dan ook aan de beurt zal zijn.

Bron: Hardware.info

Reacties (0)