Je tv professioneel laten kalibreren: de voordelen en nadelen

20 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-tv-2014

We hebben het hier vaak over het optimaal instellen, oftewel kalibreren van je tv. Nou moet gezegd worden dat een kalibratie die de meesten van ons zelf doen nadat we een tv gekocht hebben eigenlijk meer afstellen dan kalibreren is. Als je een tv echt wilt kalibreren dan kun je dit door een professional laten doen, maar wat zijn de voordelen en nadelen hiervan?

Tv professioneel laten kalibreren

Wanneer je een dure tv gekocht hebt en ook de rest van je home cinema systeem zo optimaal mogelijk ingericht hebt, dan wil je natuurlijk ook genieten van de best mogelijke beeldkwaliteit. Je kunt zelf aan de slag gaan met wat relatief eenvoudige aanpassingen zoals hieronder besproken, maar je kunt er ook voor kiezen om je tv door een professional te laten kalibreren. Dit houdt in dat iemand bij je langs komt en middels professionele apparatuur de best mogelijke instellingen en afstellingen voor je tv vaststelt. Ook wordt hierbij rekening gehouden met onder meer de kijkafstand en de ruimte waarin de tv staat of hangt.

Het grote voordeel van een professionele kalibratie spreekt eigenlijk voor zich. De beeldkwaliteit gaat drastisch omhoog, vooral op het gebied van contrast, zwartwaarden, de kleurweergave en de weergave van details. Algemeen kan gezegd worden dat de weergave veel dichter in de buurt komt bij datgene dat de filmmaker bedoelde tijdens het maken van de film. Vooral voor de echte filmfans met een boven gemiddeld goed home cinema systeem is dit een belangrijk voordeel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jasper

Jasper
21 januari 2014 om 14:22

Ik heb in 2012 mijn Panasonic TX-P65ST50 voor 175 euro laten kalbreren. Het was het geld helemaal waard en ik heb daar nog dagelijks veel plezier van.

Inloggen
ERNEST

ERNEST
26 januari 2014 om 22:24

Hi Jasper ,
Bij welk bedrijf heb je dat laten doen, en wat zijn je ervaringen ermee?
Is er een groot verschil van voor de kalibratie en erna ?

Gr.
ERNEST

Inloggen