Intel Smart TV remote herkent gebruikers

13 juli 2010 1 Minuut 0 Reacties
logitech_harmony_one_universal_remote-183×126

Het gaat erom hoe je hem vasthoudt blijkbaar.. Intel Lab's heeft een nieuw plan liggen voor een systeem dat gebruikers herkent, speciaal voor afstandsbedieningen. Het systeem heeft wat tijd nodig om de verschillende gebruikers van elkaar te kunnen onderscheiden, maar daarna kan door middel van de bewegingssensor herkent worden wie de afstandsbediening in gebruik heeft, puur door de manier waarop deze bedient wordt.

De accelerometer (acceleratie meter) doet elke 100 nanoseconden een meting, waarmee de researchers een data set hebben kunnen bepalen voor elk persoon, welke dan weer gebruikt wordt de volgende keer dat deze persoon de remote oppakt. De nauwkeurigheid van het systeem is nog lang geen 100 procent, maar er zijn altijd mogelijkheden om dingen te verbeteren.

Een doel van het systeem, naast de gebruiker helpen met bijvoorbeeld zijn favoriete instellingen, is er ook al; Gericht adverteren – wat sowieso irritant is, ongeacht wie het systeem denkt dat je bent – wordt gezien als een commerciële kans van dit systeem.

Bron: Engadget

Reacties (0)