IFA 2013: Wat kunnen we verwachten op het gebied van 3D?

24 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
IFA-2013

IFA 2013 staat weer voor de deur en dat betekent dat we ons kunnen opmaken voor nieuwe home cinema producten. Op het gebied van 3D is het de laatste tijd nogal stil maar dat betekent niet dat er achter de schermen niks gedaan wordt. Het wachten is op een bril-vrije 3D techniek en mogelijk wordt IFA 2013 aangegrepen om bril-vrije 3D producten te lanceren.

Bril-vrij 3D

De 3D-hype is in ieder geval voor de huiskamer zo goed als over maar mogelijk wordt deze nieuw leven ingeblazen door de komst van bril-vrij 3D. Natuurlijk kennen we bril-vrij 3D al want onder meer Toshiba heeft reeds 3D tv’s waarvoor geen bril gebruikt hoeft te worden gelanceerd. Echter lieten deze tv’s nogal te wensen over qua beeldkwaliteit en hoeken van waaruit het 3D beeld waargenomen kan worden.

Verschillende bedrijven werken op dit moment aan bril-vrije 3D tv’s. Zo heeft het bedrijf StreamTV een nieuwe techniek ontwikkeld voor 4K Ultra HD tv’s die 3D beelden zonder het gebruik van een 3D bril weer kunnen geven. Hisense zou één van de eerste fabrikanten zijn die dit jaar een tv met deze techniek lanceert. Daarnaast werken ook Dolby en Philips aan een bril-vrije 3D techniek die gaat onder de naam Dolby 3D. Tijdens CES 2013 presenteerde beide bedrijven al een prototype tv en mogelijk zien we tijdens IFA 2013 een model dat klaar is voor massaproductie. Mogelijk zien we van beide technieken meer tijdens IFA 2013.

Voor meer informatie over alles dat we kunnen verwachten op het gebied van home cinema kun je terecht op Homecinema Magazine. Daar vind je tijdens IFA 2013 de laatste nieuwtjes en de eerste hands-on video’s.

Advertentie

Verslag IFA 2013

3DTV Magazine doet dit jaar verslag vanaf IFA 2013 en zal dus van 4 tot en met 10 september geheel in het teken staan van de beurs. Hou de website in de gaten voor de laatste nieuwtjes over de nieuwste home cinema producten, en abonneer je vast op ons gloednieuwe YouTube-kanaal zodat je gelijk alle hands-on reviews meekrijgt. Mocht je via e-mail op de hoogte gehouden willen worden, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)