IFA 2010: Nieuwe Loewe Connect LED TV series

03 september 2010 2 Minuten 0 Reacties
Loewe_Connect_Lifestyle_01_cmyk

De Connect serie van Loewe stond vanaf het begin in het teken van waar zijn naam voor staat: Connectivity, de ongecompliceerde verbinding tussen vele multimediale toepassingen. Met de nieuwe Connect LED Flat TV's in 32 en 40 inch tilt Loewe deze lijn nu naar een nieuw niveau. Het progressieve Connect design werd consequent verder ontwikkeld en veredeld met een hoogwaardig contrastfilterscherm. Het 40 inch Full-HD panel maakt gebruik van een 200Hz techniek en Edge-Lit LED technologie.

Het Loewe MediaPortal bundelt alle geavanceerde multimedia functies en maakt zijn opwachting met een nieuw vormgegeven bedieningsmenu. De MediaNet functie maakt de integratie van online content in het home cinema systeem mogelijk. Of het nu gaat om video’s, muziek, nieuws of radio van het internet of gewoon om te surfen op het internet: een grote selectie internet content kan met Loewe MediaNet op TV worden gebruikt en makkelijk via de afstandsbediening worden gestuurd. De ingebouwde LAN interface maakt door middel van MediaHome via het thuisnetwerk de toegang mogelijk tot beelden, muziek en video’s. Ook de USB poort kan worden gebruikt als databron. Drie HDMI interfaces maken het gebruik van Blu-ray spelers en gameconsoles mogelijk. En met twee CI+ interfaces is het systeem ook helemaal klaar voor de toekomst.

Daarnaast bevat de Connect serie de DR+ Streaming functie. De, via de hardeschijfrecorder DR+, opgenomen uitzendingen kunnen hiermee heel eenvoudig ook op elke andere Loewe televisie met de nieuwe SL-chassis-generatie worden bekeken. De overdracht (Streaming) vindt naar keuze plaats via LAN, WLAN of met Powerline via het stroomnet. Zo kan bijv. vanuit de Connect LED in de woonkamer een opname vanaf zijn geïntegreerde DR+ harddisk op de Art LED in de serre worden bekeken. Daarbij kan zelfs nog tegelijkertijd live een andere uitzending in de woonkamer worden bekeken.

De Connect LED modellen in 32 en 40 inch bezitten geïntegreerde Dolby Digital Plus, AC3 en DTS. Het muziekvermogen van twee maal 20 Watt stereo uit gesloten twee-weg-boxen plus 40 Watt voor het DFW-Soundsystem (Downfire-Woofer) met twee naar beneden stralende bass luidsprekers zorgt voor een overtuigende geluidsbeleving.

De Connect LED is leverbaar in drie aantrekkelijke kleurvarianten. In Zwart Hoogglans, Wit Hoogglans of Chroom Zilver. Een massieve, draaibare en in hoek verstelbare tafelvoet in Chroom (Table Stand) wordt standaard meegeleverd. Als alternatief hiervoor is een slanke staande trapeze-voet (Floor Stand C) verkrijgbaar. En wie wil kan de televisie ook met een VESA-houder heel eenvoudig aan de muur hangen. De bijbehorende voorziening is reeds geïntegreerd in de achterzijde van de behuizing.

Reacties (0)