Huawei Vision-tv heeft 4k-beeldkwaliteit en slimme functies

19 september 2019 1 Minuut 1 Reacties
huawei-vision-1

Huawei heeft tijdens de presentatie van de Huawei Mate 30-serie ook een eigen televisie gepresenteerd: de Huawei Vision. Het apparaat ondersteunt 4k-beeldresolutie en biedt slimme functies aan voor mensen met smarthomeproducten in huis.

Dit is de Huawei Vision-televisie

Huawei heeft zijn eigen 4k-televisie aangekondigd tijdens het evenement waar ook de Huawei Mate 30-serie gepresenteerd werd. De tv wordt, net als de Honor Vision, voorzien van het HarmonyOS. Aanvankelijk zal de tv in de formaten 65- en 75-inch worden uitgebracht, maar laten zien we ook modellen met een 55″- of 85″-scherm verschijnen. De Vision beschikt over quatum dots-kleuren, dunne en metalen randen en een uitschuifbare camera voor videobellen. Bovendien is er HiLink aanwezig, voor smarthomeapparaatbediening.

Daarnaast presenteert Huawei de televisie als een soort “slimme speaker met een groot scherm”. De Huawei Vision ondersteunt stemcommando’s en beschikt over gezichtsherkenning- en volgtechnologie. Er schijnt ook een soort kunstmatige intelligentie te zien die voorkomt dat ogen schade oplopen (vermoedelijk door een blauwe filter over het scherm te weergeven in de avond, net als op smartphones). De afstandsbediening van de tv heeft een touchpad bovenin en kan worden opgeladen via een usb-c-kabel.

Ook is duidelijk dat er tien speakers in de televisie verwerkt zitten, die in staat moeten zijn een 5.1 surroundsoundeffect te realiseren. Verder is het belangrijk om te weten dat Huawei het HarmonyOS gebruikt om afstand te kunnen nemen van Android, zodat apparaten met werkende software kunnen worden uitgebracht en niet gehandicapt aanvoelen wanneer ze zonder geldige Android-licentie op de markt verschijnen. Huawei heeft niet bekendgemaakt wanneer de tv wordt uitgebracht of wat die moet gaan kosten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
20 september 2019 om 09:46

Ik zit hier niet op te wachten hier in Europa. Oled is de beste tv die je kunt kopen. En dat blijft LG en niet Huawei.

Inloggen