Hoe bespaar je energie met apparatuur in je home cinema systeem?

23 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
energie-besparen-home-cinema

Energie besparen is iets waar we allemaal aan moeten geloven. Niet alleen omdat het beter is voor de portemonnee, maar vooral ook omdat we dan allemaal wat goeds doen voor het milieu. Ook wanneer je een home cinema systeem wilt aanschaffen kun je hier rekening mee houden.

Energie besparen

Er zijn de afgelopen jaren diverse nieuwe technieken en producten ontwikkeld waarmee je energie kunt besparen en door goed te kijken naar welke apparatuur je gebruikt om je home cinema systeem samen te stellen kun je het milieu en je portemonnee helpen. Zo kun je met de keuze voor een bepaalde beeldtechniek van je tv behoorlijk wat energie besparen, maar ook de energielabels zijn een goede indicatie van hoeveel een product verbruikt en hoeveel je er mee kunt besparen. Ook voor Blu-ray spelers, game consoles en andere randapparatuur geldt dat je het gebruik zo kunt afstemmen zodat je zonder meer moeite energie kunt besparen. Maar, weegt de bespaarde energie ook altijd op tegen het mogelijke verlies aan kwaliteit of gebruiksgemak?

Een ‘groen’ home cinema systeem

Wil je meer weten over het inrichten van een milieuvriendelijk home cinema systeem? Lees dan ons groen home cinema systeem artikel waarin we de waarheden en onwaarheden over ‘groene’ home cinema producten uiteenzetten en tips geven voor het besparen van energie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)