Hisense kondigt eerste 8K-tv met twee schermen aan

18 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
Hisense 85U9E

De Chinese fabrikant Hisense gaat een televisie op de markt brengen met twee schermen. Het model heeft een schermgrootte van 85 inch en een resolutie van 7680 bij 4320 pixels (8K). Waarschijnlijk zal de 85U9E alleen in China verkrijgbaar zijn.

Extra scherm voor handige meldingen

Het gaat hier dus niet om een tv met de Dual Layer LCD-techniek waar Hisense ook mee bezig is. De tv heeft daadwerkelijk twee schermen, waarbij het onderste scherm dienst doet als hub voor notificaties. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen van andere slimme apparaten in je huis op het scherm van 28 inch laten tonen. Ook de basiszaken als de tijd en het weer kun je natuurlijk gewoon weergeven. Het scherm kan eveneens luisteren naar stemcommando’s en wordt daarom door Hisense het ‘Assistant Screen’ genoemd. Het is geïntegreerd in een soort van kabinet dat vastzit onder het hoofdscherm.

Topmodel in de 8K Pro-reeks

Voor de rest beschikt de 85U9E over alle specificaties die je van een high-end model mag verwachten. Het paneel van de tv heeft de haarscherpe 8K-resolutie en een 10 bits-kleurengamma voor nauwkeurige HDR-weergave. Door het HDR-algoritme met kunstmatige intelligentie zouden meer dan een miljard individuele kleuren kunnen worden getoond. Het scherm heeft een piekhelderheid van 2500 nits en een contrast van 80.000:1. De tv heeft Full Array Local Dimming middels een techniek die het bedrijf MINI Starry Sky Backlight noemt. Er zijn 1694 backlight-zones die elk 4096 helderheidsniveaus hebben. Hisense beweert dat het scherm een hogere kleurnauwkeurigheid heeft dan Apple’s iPhone 11 en de Sony Bravia ZD9.

De Hisense 85U9E zal in China in de verkoop gaan voor zo’n 80.000 yuan (ongeveer 10.500 euro). Of de tv ook naar Europa komt is niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)