Hisense brengt 55-inch oled tv naar Europa voor 1.400 euro (update)

28 juni 2019 1 Minuut 1 Reacties
Hisense O8B oled tv

Hisense brengt deze zomer zijn eerste oled tv naar Europa. De Chinese fabrikant komt met een 55-inch model dat de naam O8B draagt en voor 1.400 euro in de winkels staat.

Vorig jaar bracht Hisense zijn eerste oled tv op de Australische markt en dat was nogal opvallend te noemen. De Chinese fabrikant is namelijk samen met Samsung en TCL oprichter van de QLED Alliance. Deze alliantie moet een front vormen tegen de opkomst van oled.

De vorig jaar uitgebrachte oled tv, de O8B, komt nu ook naar Europa. Onder meer in Italië is de televisie al te koop voor een prijs van 1.400 euro. Hiervoor krijg je een 55-inch oled-televisie met een 4K-resolutie en ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. Ondersteuning voor HDR10+ is niet aanwezig terwijl Hisense zich vorig jaar nog aansluit bij de HDR10+ Alliance. Het lijkt er dus op dat Hisense zijn beloften niet zo serieus neemt.

Verder komt de oled-televisie met ondersteuning voor Dolby Atmos en een zelf ontwikkeld smart tv-platform genaamd Vidaa 3.0. Hiermee krijg je toegang tot apps als Amazon Video, Netflix, Rakuten TV en YouTube.

Advertentie

Of en wanneer de O8B oled tv naar Nederland en België komt is nog niet bekend.

Update 28-06-2019

Tegenover Tweakers bevestigt Hisense dat de televisie in het vierde kwartaal van 2019 gelanceerd wordt. De prijs voor het toestel is vooralsnog niet bevestigd door de fabrikant.

Reacties (1)