Hifi.nl roept Yamaha YSP-5600 uit tot soundbar van het jaar

11 januari 2017 1 Minuut 1 Reacties
YSP-5600-hifi

Elk jaar zet Hifi.nl samen met de lezers de beste producten van het jaar op een rij. Afgelopen jaar is onder meer de YSP-5600 soundbar van Yamaha in de prijzen gevallen.

Deze soundbar was één van de eersten met ondersteuning voor Dolby Atmos. De Yamaha YSP-5600 is eigenlijk een soundprojector, zoals de Japanse fabrikant het zelf noemt. De speaker maakt dan ook gebruik van de eigen Intellibeam-techniek waarmee de akoestiek van de ruimte gebruikt wordt voor de optimalisatie van de audioweergave. Dit moet ervoor zorgen dat audio gericht de ruimte ingestuurd wordt en zo het Dolby Atmos-effect nabootst. In plaats van speakers op specifieke plekken heb je dus maar één soundbar nodig. De YSP-5600 beschikt over 44 luidsprekers, waarvan er 12 verantwoordelijk zijn voor het Dolby Atmos-effect dat boven de luisterpositie geprojecteerd wordt. Ook beschikt de luidspreker over twee ingebouwde subwoofers en nog een aparte, draadloze, subwoofer voor de lage tonen.

De ‘Atmos-koning’. Dolby Atmos en DTS:X verheffen surround naar een nieuw niveau, maar de extra hoogtespeakers zijn voor veel AV-liefhebbers teveel. Yamaha’s antwoord is een gesofistikeerde soundbar met revolutionaire projectietechnologie.

Reacties (1)