HBO brengt eerste seizoen van Game of Thrones uit op Ultra HD Blu-ray

05 april 2018 1 Minuut 4 Reacties
GameofThrones4K

Het achtste en laatste seizoen van serie gaat volgens de geruchten pas volgend jaar april in première, maar het eerste seizoen van Game of Thrones wordt nog deze zomer uitgebracht op Ultra HD Blu-ray.

Game of Thrones op Ultra HD Blu-ray

HBO heeft de 4K-release van het eerste seizoen namelijk ingepland voor 5 juni van dit jaar. HBO brengt series altijd uit via Warner Bros Home Entertainment, dus de kans is groot dat de uitgave ook naar Nederland komt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Disney, haalt Warner Bros namelijk nog wel regelmatig Ultra HD-releases naar Nederland. Zo is ook de HBO-serie Westworld hier in Nederland door Warner uitgebracht op Ultra HD Blu-ray. Het seizoen van Game of Thrones is op de heruitgave door Warner voorzien van high dynamic range, Dolby Vision en Dolby Atmos. De eerste reeks werd al eerder door Warner uitgebracht als reguliere Blu-ray met toegevoegde Dolby Atmos, maar deze release kunnen de echte liefhebbers straks dus weer inruilen voor een 4K-uitgave.

Edit: HBO heeft de Nederlandse releasedatum van de uitgave inmiddels vastgelegd op 6 juni, een dag na de Amerikaanse release.

Natuurlijk bevat het eerste seizoen nog geen gigantisch grote actiescènes, iedereen zal zich de scène waarin Tyrion knock out wordt geslagen en pas na de veldslag weer wakker wordt nog herinneren, maar hopelijk zullen na het eerste seizoen ook de overige seizoenen snel uitgebracht worden in 4K. Naast de tien afleveringen bevat de boxset ook een heleboel bonusmateriaal. Zo is er een complete (geanimeerde) gids door de geschiedenis van Westeros, een making of van de aflevering A Golden Crown, de eerste audities van destijds nog piepjonge acteurs als Sophie Turner en Kit Harington, een blik op de opening credits, een gesprek met auteur George R.R. Martin en scenaristen Dan Weiss en David Benioff, plus audio commentaar met de cast en crew voor zeven afleveringen.

 

 

Reacties (4)