‘Google voegt advertenties toe aan thuisscherm van Android TV’

04 april 2019 1 Minuut 3 Reacties
android-tv-shut

Zoals het er nu naar uitziet zal Google binnenkort advertenties gaan weergeven op het thuisscherm van het Android TV-besturingssysteem. Er is namelijk een rij opgedoken bij enkele gebruikers die niet te verwijderen is, genaamd Sponsored.

Krijgt Android TV gesponsorde content?

Google wil het thuisscherm van Android TV mogelijk gaan voorzien van gesponsorde content. Vorig jaar voegde de zoekmachinegigant al een rij met Promotional Channels toe, met daarin plaats voor de Google Play Spotlight. Net als de andere rijen op het thuisscherm kunnen gebruikers ervoor kiezen deze rij te verwijderen. Nu blijkt echter dat er een rij aankomt die niet te verwijderen zal zijn. In meerdere Reddit-threads wordt namelijk gesproken over een nieuwe rij die Sponsored wordt genoemd. Het grondwerk lijkt nu gelegd te zijn.

XDA-Developers, een website die vaak in de code van Android duikt, heeft ontdekt dat hardware van Sony, Xiaomi en Nvidia allemaal de lijn <string name=”sponsored_channel_unbranded_logo_title”>Sponsored</string> bevatten. Dit lijkt voor nu de boosdoener te zijn. Google lijkt dus voornemens te zijn advertenties te weergeven op het thuisscherm. Google heeft bevestigd dat er momenteel tests gaande zijn over deze Android TV-rij, maar heeft nog niet willen bekendmaken wanneer er officieel iets over naar buiten wordt gebracht.

Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen.

Ook is het dus nog even afwachten wat voor soort advertenties er in beeld zullen komen, wanneer deze rij wordt uitgerold.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
04 april 2019 om 09:25

Op alles zit reclame kijk er niet naar maar is wel irritant aan het worden. En dan de cookies ze doen er niks aan wel commentaar van EU regering er op.
Kies maar een ander beroep dan in de reclame. Bios zelfde verhaal kwartier rommel moet je kijken gewoon verplicht. Koop je een uhd of blueray zit rotzooi op wat je niet wil. Anti piracy en dan dat gezeik van brein ik wil er niet voor betalen. Kan veel goedkoper allemaal. Ga het maar is beter regelen.

Inloggen
Aad

Aad
04 april 2019 om 21:02

Dan gaat het dus tijd worden voor rooten en een custom Rom erop

Inloggen
G.G

G.G
09 april 2019 om 18:10

Dat word (mits dit bericht klopt)met de tijd een andere tv kopen.
Bye Bye Android

Inloggen