Google TV komt uiteindelijk ook naar andere Android TV-apparaten

01 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
Google TV

De Google TV-skin voor de nieuwe Chromecast is geen exclusief onderdeel en komt uiteindelijk ook naar andere Android TV-apparaten.

Google TV niet exclusief voor Chromecast

Woensdagavond presenteerde Google de nieuwe Chromecast met Google TV aan boord. Dat is een Android-skin die bovenop Android TV werkt. De basis van het besturingssysteem is dan hetzelfde als op andere Android TV-apparaten, maar de manier van navigeren werkt net even anders. Je kunt dit vergelijken met de Android-skins op verschillende smartphones. De toestellen van Samsung, Huawei, OnePlus en ook Google draaien allemaal op Android, maar hebben net even een andere interface. Ditzelfde idee komt nu dus ook naar smart tv’s toe.

Google heeft bevestigd dat de schil, nu nog alleen te gebruiken op de nieuwe Chromecast, ook naar andere Android TV-apparaten komt. In principe kunnen alle devices met pure Android TV de update krijgen. Denk dan aan televisies van Sony, Philips en TCL, evenals mediaspelers zoals die van Nvidia. De update kan ergens in 2021 verschijnen, maar wanneer precies is niet duidelijk. Philips organiseert naar verluidt vroeg in 2021 de nieuwe plannen voor Android TV en misschien horen we dan wel of die tv’s ook softwareschil krijgen.

Advertentie

Er wordt ook nog apart melding gemaakt van Google Stadia, de gamestreamingdienst van het bedrijf. Google Stadia moet in de eerste helft uitgebracht worden voor de nieuwe Chromecast, dus we verwachten dat die dienst dan ook naar andere Android TV-apparaten zal komen. Verder is het zo dat de Google-app waarmee je films en series huurt en koopt ook wordt omgedoopt tot Google TV. De apps krijgen bovendien een fris, nieuw design.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)