Google kondigt Nexus Player aan

15 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
nexus-player

Vandaag heeft Google de Nexus Player aangekondigd: een setup box voor onder je televisie, waar je onder meer streamingdiensten op ontvangt. Ook kun je een aparte controller aanschaffen en op de Nexus Player gamen.

Google Nexus Player

Google neemt nog een poging je huiskamer binnen te dringen, namelijk met de Google Nexus Player. De Nexus Player is het eerste apparaat dat draait op Android TV, een platform dat voor het eerst werd aangekondigd in juni. Met de box kun je niet alleen films, series en muziek streamen, je kunt er ook nog Android-spellen op spelen. Het ondersteunt zelfs wat Chromecast-features, wat misschien betekent dat Google dit keer een compleet pakket aanbiedt als het om je huiskameropstelling. Tot nu toe boekte Google enkel succes met de Chromecast HDMI-dongle.

De Nexus Player wordt in samenwerking gemaakt met Asus. Google geeft zelfs aan dat het mogelijk is op je televisie te beginnen met het spelen van een Android-game, waarna je hem door kan spelen op je smartphone wanneer je niet meer achter je televisie zit. Hoe dat precies werkt, legt Google niet uit, maar dat gaat mogelijk via een cloudopslagdienst. De Nexus Player draait op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop en is direct Google Cast Ready. Dat betekent dat je bijna alle Android- en iOS-apparaten kunt linken met de setup box, waardoor de Chromecast niet meer nodig is.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus Player is vanaf 17 oktober te pre-orderen bij Google en kost 99 dollar. Op 3 november komt het apparaat in Noord-Amerika uit. Wanneer de Nexus Player naar Nederland komt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk kost het apparaat dan 99 euro. Wil je alvast een voorproefje van wat allemaal mogelijk is met een dergelijk apparaat, dat kun je nu al een Chromecast-dongle aanschaffen voor ongeveer 35 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Vincent

Vincent
25 maart 2015 om 12:46

Is er al meer bekend wanneer het apparaat in Nederland komt? En heeft er iemand al ervaring mee? Wordt het apparaat snel geleverd wanneer je het uit de V.S. laat overkomen?

Inloggen