Google geeft goedkeuring voor de Xiaomi Mi TV Stick

03 juli 2020 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-mi-tv-stick

In de afgelopen weken is er heel wat bewijs voor het bestaan van de Xiaomi Mi TV Stick verschenen. Nu heeft Google het apparaat goedgekeurd. Daardoor kan het zomaar zijn dat de Android TV-dongle binnenkort wordt onthuld door de Chinese fabrikant.

Xiaomi Mi TV Stick aanstaande

De goedkeuring werd gespot door het Twitter-account AndroidTV_Rumor. Hoewel de dongle niet bij naam genoemd werd in de daarbij horende documenten, verscheen wel de projectnaam aquaman. Dat is de Xiaomi Mi TV Stick. Het apparaat mag nu officieel gebruikmaken van de Google Play Store. Eerder deze week verscheen hetzelfde model, met codenaam MiTV-AESP0, al in de Google Play Console. Daardoor is het gerucht bevestigd dat de tv-dongle van Xiaomi draait op de processor Amologic S805Y.

Die processor is alleen in staat video in 1080p te streamen, wat een beetje mager is anno 2020. Echter, uit andere lekken kwam al naar buiten dat Xiaomi werkt aan twee versies. De andere variant kan content wel in 4k streamen. In de Geekbench verscheen ook al het model MiTV-ANSP0, die de Amlogic S905X3-processor gebruikt. Die processor is dus wel degelijk in staat content in 4k te weergeven. De vraag is nu wanneer de Chinese fabrikant officieel zijn Android TV-dongle gaat onthullen. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Reacties (0)