Google Assistant wordt nu uitgerold naar de Nexus Player

15 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
nexus-player

Google heeft laten weten dat de Google Assistant nu wordt uitgerold naar de mediaspeler van het bedrijf, namelijk de Nexus Player. De slimme stemassistent is onderdeel van de beveiligingsupdate die de zoekmachinegigant regelmatig uitbrengt.

Google Assistant op Nexus Player: nu te downloaden

Wie de Nexus Player van Google al had afgeschreven, mag nu toch wel met z’n wenkbrauw fronsen. De Android-mediaspeler heeft namelijk ondersteuning gekregen voor de Google Assistant. De digitale stemassistent wordt uitgerold met de beveiligingsupdate voor november die eigenaren van het apparaat elk moment mogen verwachten. Dit is het derde Android TV-apparaat dat toegang heeft tot de Assistant. Eerder kwam de digitale assistent al naar de Nvidia Shield-settopbox en ook naar de Android TV-televisies van Sony.

De microfoon op de gebundelde afstandsbediening is waarschijnlijk niet meer jé van hét te noemen, dus kun je hiervoor ook de Android TV-afstandsbedieningapplicatie voor gebruiken. Wel dien je de Nexus Player nog even opnieuw op te starten nadat je de update hebt binnengehaald. Ook heb je waarschijnlijk de nieuwste versie van de Google-app nodig. De mediaspeler stamt alweer uit 2014 en heeft technisch gezien geen recht meer op grote feature-updates. Toch doet Google soms niet moeilijk, zo zien we nu in dit geval.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)