Google Assistant komt snel naar smartphones met Android Marshmallow en Nougat

26 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Google-Assistant

De Google Assistant is met een opmars bezig en moet vanaf deze week beschikbaar gesteld worden op smartphones met Android 6 Marshmallow en Android 7 Nougat.

Google Assistant naar meer Android-smartphones

Google heeft bekendgemaakt dat het de Google Assistant spraakassistent vanaf deze week naar meer smartphones brengt. Via een Over The Air (OTA) update die middels Google Play Services verspreid wordt moet de digitale assistant op meerdere smartphones verschijnen. Echter, voor Nederlanders is het nog niet optimaal.

Google brengt de persoonlijke assistant in eerste instantie uit voor Engelse gebruikers in de VS, gevolgd door engelstalige gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada. Ook komt er snel ondersteuning voor de Duitse taal. Google belooft de assistent later dit jaar beschikbaar te stellen voor gebruikers in andere landen.

Tot nu toe was de Google Assistant alleen beschikbaar voor de Google Pixel smartphone, en natuurlijk de Google Home speaker. Vandaag heeft ook LG bekendgemaakt dat de digitale assistent op de nieuwe LG G6 smartphone verschijnt. De assistent is middels een lange druk op de home-knop op te roepen.

Meer informatie

Met Google’s digitale assistent kun je je smartphone middels je stem bedienen. Je kunt vragen stellen over allerlei onderwerpen, je smartphone laten doorzoeken, informatie opvragen, compatibele smart home-apparaten bedienen en je media beheren. Lees meer over de mogelijkheden van de Google Assistant op Smarthome Magazine.

Reacties (0)