Full HD 3D uitzendingen binnenkort in Korea

26 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
sony-ps3-3d-420-90

Met de voorspelling van LG dat de 3D televisie markt in 2012 uit meer dan 30 miljoen schermen zal bestaan en met Samsung die zeer druk bezig is met het promoten van 3D is het logisch dat deze Koreaanse merken volledige steun krijgen van hun overheid door het aanleveren van 3D content.

Vandaag heeft de Korea Communications Commission (KCC) aangegeven dat ze ergens in 2010 zal beginnen met het uitzenden van 3D content in Full HD. Het verlenen van licenties begint in januari en de eerste uitzendingen worden halverwege 2010 verwacht. In tegenstelling tot de 3D test uizendingen per satelliet in Japan en de UK gaat Korea de 3D content gewoon via de ether uitzenden. Natuurlijk willen de digitale TV kijkers ook meegenieten, dus wordt er binnen een tweetal weken Full HD 3D aangeboden via de digitale kanalen. Het zal in eerste instantie gaan om vooral cartoons via de video-on-demand (VOD) mogelijkheden en kijkers hebben wel een nieuwe decoder nodig om de content te kunnen bekijken. In 2012 worden naar verwachting 1.000 huishoudens voorzien van 3D content via het digitale netwerk.

Over prijzen is nog niks bekend, maar het zou goed kunnen dat 3D video-on-demand titels eerst gratis aangeboden worden om kijkers enthousiast te maken en de vraag naar 3D materiaal te vergroten.

Reacties (0)