Video on demand-dienst WappZapp gaat concurrentie met Netflix aan

06 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Wapp-Zapp-Wappzapp

Sinds afgelopen zomer heb je in Nederland toegang tot video on demand-dienst Netflix en sinds eind vorig jaar ook Videoland Unlimited. Deze twee diensten krijgen er binnenkort een concurrent bij in de vorm van WappZapp. Deze dienst richt zich momenteel nog op gratis videocontent die via een app voor smartphones en tablets aangeboden wordt maar komt in april met een premium-dienst.

WappZapp is een Nederlandse video on demand-dienst die al ruim anderhalf jaar te gebruiken is op Apples iPhone en iPad. Sinds eind vorige maand hebben ook gebruikers van Android tablets en smartphones toegang tot de dienst. Volgens WappZapp zijn er inmiddels zo’n 500.000 Nederlanders die gebruikmaken van de apps en dus toegang krijgen tot een aanbod van het beste videomateriaal dat online te vinden is. Gebruikers kunnen zelf video’s bij elkaar zoeken maar ook zijn populaire diensten als Uitzending Gemist en RTL XL toegevoegd.

Vanaf april wordt er naast gratis content ook premium content aangeboden. WappZapp gaat dan van start met het WappZapp Plus abonnement dat 7,99 euro per maand kost. Voor dit bedrag, dat hetzelfde is als Netflix vraagt, krijg je toegang tot onder meer series, films, tv-programma’s en documentaires. De dienst richt zich met name op Europese (en dus Nederlandse) films en series maar zal ook overeenkomsten sluiten voor Amerikaanse bioscoopfilms die al een tijdje uit zijn. WappZapp geeft aan gesprekken met onder meer Disney en de BBC te voeren.

De prijs van het WappZapp PLUS abonnement is 7,99 euro per maand. De eerste twee weken zijn gratis en na deze twee weken kan het abonnement stopgezet worden mocht het niet bevallen. De eerste 1.000 abonnees krijgen bovendien een speciaal tarief van 4,99 euro per maand, wat levenslang geldig is. WappZapp geeft aan dat content in Full HD-resolutie aangeboden wordt maar dat de kwaliteit afhankelijk is van het gebruikte apparaat en de internetverbinding.

Reacties (0)