Eutelsat lanceert eerste Ultra HD kanaal in Europa

14 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-4K-TV

De eerste Ultra HD TV's zijn al te koop en daarom wordt het tijd voor content. Satellietprovider Eutelsat heeft deze week dan ook Europa's eerste Ultra HD zender gelanceerd. Via deze zender zal 24 uur per dag content in een native 4K Ultra HD resolutie aangeboden worden. Het gaat echter wel om demo content dat vooral demomodellen in winkels gebruikt zal worden.

CES 2013 en Ultra HD TV’s

Tijdens CES 2013 in Las Vegas was Ultra HD een van de meest genoemde en belangrijke termen. Nagenoeg alle grote TV fabrikanten presenteerden één of meerdere TV’s die de 4K Ultra HD resolutie ondersteunen. Het mooie is dat de meeste modellen dit jaar nog op de markt verschijnen. Er zitten echter ook twee belangrijke nadelen aan Ultra HD TV’s. Ten eerste ligt de prijs gemiddeld op 15.000 euro en ten tweede is er nog nauwelijks content in de 4K resolutie beschikbaar.

Eutelsat 4K demokanaal

Eutelsat is dus één van de eerste providers die 4K content gaat aanbieden en maakt voor het demokanaal gebruik van vier HD streams die samengevoegd worden tot één Ultra HD stream. De satellietprovider moet de bekende H.264 compressietechniek gebruiken om de stream compatibel te maken met huidige satellietontvangers. In de nabije toekomst wordt de nieuwe H.265 compressietechniek verwacht die voor een betere kwaliteit moet zorgen maar wel nieuwe satellietontvangers vereist.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)