Energiezuinige Toshiba TV verbruikt 0 Watt in stand-by modus

29 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
toshiba-32BE3-TV

Toshiba is hard op weg om het de meest energiezuinige TV fabrikant te worden. In juli van dit jaar presenteerde Toshiba al een TV met een energiebesparende knop die het energieverbruik met 50 of 75 procent kan verminderen en volgende maand lanceert het merk in Japan een TV die in stand-by modus 0 Watt aan stroom verbruikt. Naast deze functie beschikt de TV ook over de energiebesparende knop.

Wanneer de gebruiker de Toshiba Regza 32BE3 TV middels de afstandsbediening uitschakelt wordt de TV, in tegenstelling tot andere TV’s, fysiek afgesloten van het stroomnet door middel van een relais. Voordeel hiervan is dat je geen energiekosten kwijt ben wanneer je de TV middels de afstandsbediening op stand-by zet. Wanneer je weer op de aan-knop drukt wordt de schakelaar omgezet en de TV weer voorzien van stroom. De TV wordt ‘actief’ gehouden door het gebruik van een ingebouwde high capacity condensator. Deze voorziet de TV van stroom om de infrarood ontvanger actief te houden en het relais te bedienen.

Net als de 32BC3 beschikt de 32BE3 over een energiebesparende knop waarmee de helderheid van het scherm met 50 of 75 procent verminderd wordt. Volgens Toshiba wordt er wanneer je de functie gebruikt niet teveel ingeleverd op de beeldkwaliteit. De 32 inch 32BE3 moet jaarlijks maximaal 45kWh aan stroom verbruiken.

In december wordt de TV in Japan gelanceerd. Of en wanneer het model naar Europa komt is niet bekend.

Bron: Tweakers


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)